XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Escine - A92

Vochtvasthoudende cellulitis, zware benen
 
 • Indicaties

  • De oplossing om vochtophoping tegen te gaan en het gevoel van vermoeide benen te verlichten en de sinaasappelhuid glad te strijken.

   Escine, een bestanddeel dat gewonnen wordt uit de paardenkastanje, heeft vochtafdrijvende en stimulerende eigenschappen. Deze actieve stof is bijzonder geschikt om de sinaasappelhuid, die een gevolg is van vochtophoping, en het gevoel van vermoeide benen tegen te gaan.

 • meer informatie

   • De zichtbare "sinaasappelhuid" is geleidelijk gladgestreken. 
   • Het gevoel van vermoeide benen, is verminderd.
Aanwijzingen voor gebruik
 • Voordat u een andere crème aanbrengt, de gewenste hoeveelheid rechtstreeks aanbrengen op de schone en droge huid van de desbetreffende zones: benen, dijen en billen.
 • In laten trekken met een lichte massage van de enkel naar de bovenkant van de dij (van onder naar boven) om de veneuze retour te bevorderen.
 • De vloeibare textuur van de Pure Actieve Stof trekt snel in de huid. Vervolgens een Pure Verzorging aanbrengen die geschikt voor uw huidtype.


Wanneer?

 • 's Morgens en 's avonds.


Voor wie?

 • Voor alle vrouwen die last hebben van cellulitis door vochtophoping en/of een gevoel van vermoeide benen.
 • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding zonder medisch advies.

GOED OM TE WETEN:

 • Warmte, vermoeidheid, menstruatie, langdurig en herhaaldelijk stilstaan op een plek kunnen bijdragen aan het gevoel van vermoeide benen. Vergeet niet om regelmatig te bewegen, te kiezen voor een evenwichtige voeding en te slapen met de benen iets omhoog.
   
 • Cellulitis is een probleem dat voornamelijk bij vrouwen voorkomt: 85% van de vrouwen die ouder zijn dan 20 worden getroffen door deze onfraaie vetophopingen die bestand zijn tegen elke vorm van afslanken dmv een dieet (gebaseerd op de Rawlings studies uit 2006).
   
 • Opgelet, de zichtbare "sinaasappelhuid" wordt onderverdeeld in 3 types cellulitis: zachte cellulitis, adipeuze cellulitis en fibreuze cellulitis.
   
 • Zachte cellulitis is een gevolg van vochtophoping en komt voor bij mensen met een slechte bloed- en lymfecirculatie. 
 • De gevolgen voor de huid? Een gevoel van vermoeide benen en zichtbare sinaasappelhuid. 
 • Welke actieve stof wordt aanbevolen? De Pure Actieve Stof Cafeïne 5% (A90).
   
 • Adipeuze cellulitis komt overeen met plaatselijke vetophopingen op de dijen, billen en soms op de buik en heupen. 
 • De gevolgen voor de huid? Zichtbare sinaasappelhuid. 
 • Welke actieve stof wordt aanbevolen? De Pure Actieve Stof Cafeïne 5% (A90).
   
 • Fibreuze cellulitis is plaatselijk aanwezig op de dijen en knieën, het is hard en pijnlijk bij het aanraken. Omdat deze al langer aanwezig is, is het moeilijker te verwijderen. Het verwijderen van fibreuze cellulitis gaat gepaard met een specifieke massagetechniek (rolmassage) die de vezels van bestaande vetophoping "breken". De gevolgen voor de huid? Zichtbare sinaasappelhuid. Welke actieve stoffen worden aanbevolen? 's Morgens de Pure Actieve Stof Cafeïne 5% (A90) en 's avonds de Pure Actieve Stof Escine (A92). 
   
 • U kunt tegelijkertijd verschillende Pure Actieve Stoffen gebruiken maar wij raden u aan om ze niet met elkaar te mengen. U kunt ze beter één voor één, rechtstreeks op de huid aanbrengen. Wij adviseren om niet meer 3 actieve stoffen gelijktijdig te gebruiken; de doeltreffendheid van actieve stoffen neemt af naarmate de huid is verzadigd. 
   
 • Binnen 3 maanden na opening gebruiken voor een maximale doeltreffendheid.
Effectiviteit bewezen

Escine werkt tot diep in de kern van de huid om: 

 • Zachte cellulitis te verminderen.
 • Het gevoel van vermoeide benen te verminderen.

De werking van Escine: 

 • In vitro testen en in vivo studies hebben aangetoond dat Escine een werkzame stof is die op 3 niveaus doeltreffend is: 
  1. Bloedvaten beschermen en de veneuze retour bevorderen ("vernauwing van de bloedvaten" eigenschappen).
  2. De sinaasappelhuid plaatselijk behandelen.
  3. Vocht afvoeren door de dermis te helpen de aanvoer en afvoer van vocht te reguleren.
  Samenstelling

  Ingrediënten : AQUA/WATER/EAU*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, ESCIN**, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, XANTHAN GUM, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.

  **ESCINE: pure werkzame stof verkregen uit de paardenkastanje (zuiverheidsgehalte > 95%).

  Bestanddeel in de samenstelling: 1%
  Concentratie van de Pure Actieve Stof Escine: 960 mg/100 ml.

  Deze Pure Actieve Stof wordt gecombineerd met het gepatenteerd verspreidingssysteem van Etat Pur, IN-SKIN®. Deze ultra-precisietechnologie zorgt ervoor dat de actieve stof exact werkt daar waar de huid het nodig heeft.

  Wetenschappelijke geschiedenis

  HET VERHAAL

  Escine is een werkzame stof die verkregen wordt uit paardenkastanjes, de vruchten van de kastanjeboom. Deze majestueuze boom staat bekend om zijn lange levensduur en robuustheid. De kastanjeboom wordt sinds eeuwen geïmporteerd vanuit Constantinopel naar Europa en heeft wetenschappers altijd geïnteresseerd. Escine is vandaag de dag een belangrijke actieve stof die wordt gebruikt in veel geneesmiddelen om de bloedsomloop te verbeteren (zware benen, couperose, aambeien...). In de dermatologie wordt Escine gewaardeerd om de bloeddoorstroming bevorderende, vochtafvoerende en stimulerende eigenschappen.

  OORSPRONG: plantaardig

  • De door ETAT PUR geselecteerde Escine komt van de paardenkastanjes. Het is voor meer dan 95% puur.
  • De producent, die gevestigd is in Oost-Europa, oogst de kastanjes in de herfst, wanneer de vruchten van de kastanjeboom het rijkst zijn aan actieve stoffen.
  • Al onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk, in Aix-en-Provence, in het onderzoekscentrum en de fabriek van Bioderma, Institut Esthederm en ETAT PUR producten (Groupe Naos / Laboratoires DIPTA).
  • Onze producten en de bestanddelen daarvan worden uiteraard niet op dieren getest, volgens de geldende EG-richtlijnen met betrekking tot cosmetica.
  Oorsprong / Video

  De door ETAT PUR geselecteerde Escine is afkomstig uit wilde kastanje.
  De producent is gevestigd in Europa en oogst in de herfst, wanneer de wilde kastanjes de meeste actieve stoffen bevatten.

  Het gezochte actieve deel wordt er geleidelijk uit geëxtraheerd, geconcentreerd en gezuiverd. Zo wordt Escine verkregen die voor 95% puur is.

  De kwaliteit van het extract wordt gecontroleerd, om een constant gehalte van actieve bestanddelen te kunnen garanderen.

  Video

  De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

  Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

  Advies van de dermatoloog

  Escine is in de medische branche bekend om de oedeem bestrijdende, ontstekingwerende en bloeddoorstroming bevorderende werking. Het wordt toegevoegd aan talloze samenstellingen van farmaceutische producten voor de behandeling van vermoeide benen. Maar het gebruik ervan is ook interessant op cellulitis, met name wanneer cellulitis een gevolg is van een verstoorde bloedsomloop. Cellulitis is moeilijk te bestrijden, de gelijktijdige toepassing van de Pure Actieve Stoffen Cafeïne 5% (A90) en Escine (A92) kan goede resultaten geven. De Pure Actieve Stof Escine wordt aangebracht met een opwaartse massage (van beneden naar boven) om de veneuze retour te bevorderen en de lymfedrainage te stimuleren. Het is belangrijk op te merken dat een vermindering van cellulitis bovendien een uitgebalanceerd dieet dat rijk aan vezels is en weinig zout bevat en regelmatige lichamelijke beweging, vereist.

  Printen