XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Vitamine e - A03

Eerste rimpels
 
 • Indicaties

  • Vitamine E fungeert als een natuurlijk "schild" dat de huid beschermt tegen het ontstaan van nieuwe rimpels.

   Vitamine E helpt de huid zich te beschermen tegen vrije radicalen (opgewekt door UV, tabak, vervuiling...) die oorzaak zijn van huidveroudering. Zeer geschikt om nieuwe rimpels glad te strijken en het ontstaan van rimpels op elke leeftijd, te beperken.

 • meer informatie

   • De huid is hersteld, veerkrachtig en jonger.
   • Een egale en stralende teint.
   • De huid is beter beschermd en steviger.

VITAMINE E : Aanvullende producten

     
Aanwijzingen voor gebruik
 • De flacon voor gebruik schudden. Voor 4 druppels van het product, drukt u op de onderkant van de flacon.
 • Rechtstreeks aanbrengen op de schone en droge huid van het hele gezicht, voordat u een andere crème aanbrengt.
 • De vloeibare textuur van de Pure Actieve Stof trekt snel in de huid. Vervolgens een Pure Verzorging aanbrengen die geschikt voor uw huidtype.


Wanneer?

 • Bij voorkeur in de ochtend.
 • Wij raden u aan dit product gedurende 4 weken te gebruiken. Eerste zichtbare resultaten na 14 dagen.


Voor wie?

 • Vitamine E werkt als een beschermend en stimulerend schild dat op elke leeftijd, met name vanaf 25 jaar, belangrijk is om de huid te beschermen tegen het ontstaan van nieuwe rimpels.

GOED OM TE WETEN:

 • Bij blootstelling aan de zon, een periode van stress of vermoeidheid, adviseren wij u dit product als kuur te gebruiken gedurende een maand.
 • U kunt tegelijkertijd verschillende Pure Actieve Stoffen gebruiken maar wij raden u aan om ze niet met elkaar te mengen. U kunt ze beter één voor één, rechtstreeks op de huid aanbrengen. Wij adviseren om niet meer 3 actieve stoffen gelijktijdig te gebruiken; de doeltreffendheid van actieve stoffen neemt af naarmate de huid is verzadigd. 
 • Binnen 3 maanden na opening gebruiken voor een maximale doeltreffendheid.
Effectiviteit bewezen

De doeltreffendheid van de Pure Actieve Stof Vitamine E na 14 dagen gebruik*: 

Antioxidant werking:

 • De huid is beter beschermd: 95%
 • De huid is beter bestand tegen stress: 85%

Doeltreffende werking tegen tekenen van huidveroudering:

 • Een herstelde huid: 90%
 • Jongere huid: 65%


Werking op de huidstructuur:

 • Een meer egale en stralende teint: 90%
 • Tekenen van vermoeidheid zijn vervaagd: 75%

*Gebruikerstest uitgevoerd op 20 vrouwelijke vrijwilligers met een leeftijd van 24 tot 64 jaar, gedurende 2 weken, bij een normaal gebruik van het product, 2 keer per dag. Tevredenheidspercentages van de zelfbeoordelingsvragenlijst.

Werking van vitamine E (alfatocoferol):  

 1. Antioxidant tegen vrije radicalen en "inflam-ageing" (samenvoeging van inflammation (ontsteking) en ageing (veroudering)).
  Huidveroudering ontstaat voor 80% onder invloed van vrije radicalen.Wanneer de afweersystemen van de huid verzwakt zijn, zullen deze kleine moleculen zowel eiwitten en lipiden als het DNA van de cellen vernietigen. Vitamine E werkt als een soort schild dat zich op een natuurlijke manier in de huid vastlegt om de vrije radicalen te blokkeren en zodoende te voorkomen dat ze hun schadelijke effecten in de cel verspreiden (bewezen anti-lipoperoxide werking) zodat ze geen ontstekingen van de huid kunnen veroorzaken. De ontstekingremmende werking voorkomt zodoende een vroegtijdige veroudering van de huid (de "inflam-ageing").
 2. Versterkt de barrièrefunctie van de huid
  Verbetering van de barrièrefunctie van de huid (stabilisatie van de lipiden bilaag) voor een aanhoudende hydratatie en minder gevoelige huid die beter beschermd is tegen negatieve invloeden van buitenaf en het verstrijken van de tijd. 
 3. De microcirculatie verbeteren en de huid stimuleren
  Door de microcirculatie in de huid te verbeteren, bevordert Vitamine E de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen. Zowel de synthese van collageen als die van elastine vezels, is gestimuleerd. De rimpels zijn zichtbaar verminderd, de teint is egaler en straalt.
Samenstelling

Ingrediënten : AQUA/WATER/EAU*, DICAPRYLYL CARBONATE, TOCOPHEROL** , SILICA, DISODIUM PHOSPHATE, PROPANEDIOL, UREA, ALCOHOL, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, COCO-GLUCOSIDE, CELLULOSE GUM, POTASSIUM SORBATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.

**TOCOFEROL in de vorm van alfatocoferol is biologisch de meest actieve vorm van vitamine E.

Bestanddeel in de samenstelling: 4,5%
Het bestanddeel is een extract van soja- en zonnebloemzaden die meer dan 87% alfatocoferol bevat.

Concentratie van de Pure Actieve Stof Vitamine E: 4000 mg/100 ml.

Deze Pure Actieve Stof wordt gecombineerd met het gepatenteerd verspreidingssysteem van Etat Pur, IN-SKIN®. Deze ultra-precisietechnologie zorgt ervoor dat de actieve stof exact werkt daar waar de huid het nodig heeft.

Wetenschappelijke geschiedenis

HET VERHAAL

Om zich aan te kunnen passen aan de beperkingen van hun omgeving (vervuiling, teveel zon, gevarieerd klimaat...), beschermen planten zich door natuurlijke antioxidanten aan te maken. Door het observeren van dit zelfverdedigingssysteem, heeft men de verschillende eigenschappen van vitamine E voor de huid kunnen ontdekken.

Vitamine E bestaat uit een reeks van 8 moleculen. Een daarvan, alfatocoferol, is vooral bekend om zijn krachtige werking tegen schadelijke vrije radicalen. Dat is de reden waarom de Pure Actieve Stof Vitamine E van ETAT PUR bijzonder geconcentreerd is in alfatocoferol.

Wist u dat? Vitamine E is de vitamine waarvan het effect op de huidveroudering het meest is onderzocht! De doeltreffendheid bij uitwendige toediening (op de huid) is 50 maal doeltreffender dan bij orale toediening.

OORSPRONG: plantaardig

 • ETAT PUR heeft gekozen voor een plantaardige vitamine E, gewonnen uit zonnebloempitten en sojabonen (gegarandeerd GGO-vrij en zonder pesticiden) uit India. De Vitamine E die wordt geëxtraheerd is alfatocoferol dat als de meest actieve vorm wordt beschouwd.
 • Al onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk, in Aix-en-Provence, in het onderzoekscentrum en de fabriek van Bioderma, Institut Esthederm en ETAT PUR producten (Groupe Naos/Laboratoires DIPTA).
 • Onze producten en de bestanddelen daarvan worden uiteraard niet op dieren getest, volgens de geldende EG-richtlijnen met betrekking tot cosmetica.

Advies van de dermatoloog

De biologisch meest actieve vorm van vitamine E, alfatocoferol, is een erkend antioxidant. Een juiste concentratie Vitamine E is van essentieel belang om doeltreffend te zijn. Bij te hoge concentraties wordt het een pro-oxidant. Bij een concentratie van 4% en naast de bekende antioxidant werking, zijn de effecten op de huid zeer interessant: verbeterde microcirculatie, een sterkere barrièrefunctie in de epidermis om DNA-schade die veroorzaakt wordt door UV-stralen, te verminderen. De ontstekingremmende werking wordt bij uitwendig gebruik opgemerkt bij erytheem en oedeem. De doeltreffendheid om tekenen van huidveroudering tegen te gaan is door talloze wetenschappelijke studies bewezen, met name op de diepte van rimpels.

Printen