XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Aloë vera - A31

Vochtarme, trekkerige huid
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Aloë vera wordt aanbevolen voor de vochtarme huid. Wanneer de huid vochtarm is, bevat zij te weinig vocht, wat gepaard gaat met een trekkend, onaangenaam gevoel. De teint is dof, de huid is gevoeliger en kwetsbaarder.
      Tijdelijk vochtgebrek kan veroorzaakt worden door frequente vliegreizen, acnebehandelingen, overmatige warmte, enz.

  • meer informatie

    • In zijn bladeren van Aloë vera bevindt zich een gel die rijk is aan voedzame elementen voor de huid (vitaminen, oligo-elementen, aminozuren, suikers...). Deze gel heeft hydraterende, regenerende eigenschappen die de huid kalmeren, rehydrateren en herstellen.

ALOë VERA : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 4 druppels op de van tevoren gereinigde huid aanbrengen.


AANVALSKUUR: in geval van tijdelijk vochtgebrek (vliegreizen, koud klimaat en overmatige verwarming, acnebehandeling...) 2 tot 3 keer per dag, gedurende 7 dagen gebruiken. Herhalen indien nodig.

ONDERHOUDSKUUR: 's morgens en/of 's avonds aanbrengen. Minimale gebruiksperiode : 1 maand.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de huid vet is en snel vocht verliest : gedurende 2 weken de pure Actieve stof Aloë vera 's morgens en de pure Actieve stof Salicylzuur 2% en/of de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's avonds gebruiken
- Als de huid beschadigd en eveneens droog is: gedurende 3 weken de pure Actieve stof Aloë vera 's morgens.
- Als de huid zeer sterk reageert: gedurende 7 dagen de pure Actieve stof Aloë vera en de pure Actieve stof Enoxolone na elkaar, 's morgens en 's avonds gebruiken.
- Voor schilfers en roodheid: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Aloë vera 's morgens en de pure Actieve stof D-Panthenol 's avonds gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend en/of de avond: Ultra-hydraterende verzorging

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat het totaal extract van Aloë vera op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Hydraterende werking
Aloë vera verbetert onmiddellijk de hydratatie van de huid (binnen 1 uur). Een bij 20 vrouwen uitgevoerde klinische studie toonde aan dat deze hydratatie continu verbetert met 2 dagelijkse toepassingen gedurende 2 weken.

2

 

Regenerende werking
Bij de beschadigde huid herstelt Aloë vera de verwonde weefsels en verhoogt deze de synthese van de basisbestanddelen van de extracellulaire matrix: glycosaminoglycanen, proteoglycanen, hyaluronzuur, zonder collageen te vergeten. De huid wordt geregenereerd en wordt weer gezond.

3

 

Ontstekingremmende werking
Aloë vera moduleert de productie van pro-inflammatoire moleculen, zoals cytokinen (TNF-alfa en Interleukine-1) om de huid te kalmeren en te verlichten.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Aloë vera (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: Totaal extract van de gel van de bladeren van Aloë vera [ALOE BARBADENSIS BLADSAP POEDER]
De flacon bevat 75 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 
 
GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM: om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Aloë vera gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.
 
Ingrediënten van het IN-SKIN® systeemAQUA/WATER/EAU*, DICAPRYLYL CARBONATE, PROPANEDIOL, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, ALCOHOL, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER**, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CETEARYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, COCO-GLUCOSIDE, CARRAGEENAN, POTASSIUM SORBATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*, TOCOPHEROL.
*isodermisch water / isodermic water
 
Wetenschappelijke geschiedenis

De Aloë vera lijkt op een cactus met lange bladeren met gele doorns. Deze verrassende plant houdt van een warm en droog klimaat.

De Aloë vera (wat echte Aloes betekent) wordt al duizenden jaren in de traditionele geneeswijzen gebruikt. In geschriften van de Oudheid tot heden worden haar goede eigenschappen beschreven. Als cosmeticaproduct werd de plant voor het eerst gebruikt door de oude Egyptenaren. Aloë vera wordt er in manuscripten vermeld!

Tegenwoordig is de Aloë vera één van de meest bestudeerde planten ter wereld. De bladeren bevatten een waardevolle gel die boordevol actieve stoffen zitten: aloïne, polysachariden, tannine, aminozuren, glycoproteïnen, oligo-elementen, vitamines.

Deze gel heeft talrijke eigenschappen: regenerende, kalmerend, beschermend, hydraterend vermogen...

Het is tegenwoordig wereldwijd de meest gebruikte plant als cosmetische actieve stof.

Oorsprong / Video

De door ETAT PUR geselecteerde Aloë vera soort komt uit Guatemala, uit de provincie El Progresso. De producent werkt volgens de richtlijnen van duurzame ontwikkeling en fair trade.

De vulkanische grond en het klimaat in deze subtropische streek zorgen er voor dat de Aloë vera geen chemische mest nodig heeft. Tijdens de groei stopt de plant zich vol met minerale stoffen die zij in deze bijzondere grond vindt en produceert talrijke moleculen.

Na de handmatige oogst van de Aloë vera bladeren wordt de gel die zij bevatten zeer snel geëxtraheerd, zodat de actieve bestanddelen van de verse plant intact blijven. Vervolgens vindt een concentratiefase plaats om het water te elimineren en het extract 200 maal te concentreren.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Aloë vera - Pure werkstof A31

Het betreft hier Aloë vera gel, een ware voedende « cocktail » voor uw huid. Dankzij de hydraterende en kalmerende eigenschappen voelt uw huid weer aangenaam aan, als u last heeft van een droge, trekkende huid. Het is uiteraard een goed idee deze gel dagelijks te combineren met een volle hydraterende crème (hydrateringsfactor 3 of 4 in het assortiment biomimetische verzorgingsproducten).

Deze werkstof kan ook gebruikt worden in combinatie met Enoxolone in geval van zonnebrand of een geïrriteerde huid.

Printen