XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Coleus [1.4 mg] - A61

Peau fatiguée, traits tirés
 
 • Indicaties

  • De Pure actieve stof Coleus wordt aanbevolen voor de vermoeide huid en gespannen gelaatstrekken.
   Een vermoeide huid wordt vaak veroorzaakt door langzamer werkende mechanismen die de huid levend houden.
   Levensritme (slaapgebrek, overspannenheid...), agressieve omgeving (verontreiniging) of seizoensveranderingen kunnen de huid aantasten en de teint dof maken.

 • meer informatie

  • De Coleus is een plant die bekend is om haar stimulerende en dynamiserende eigenschappen. In de huid zorgt deze voor een verhoging van de energieproductie en stimuleert zij de melanineproductie, voor een gezonde teint.

Aanwijzingen voor gebruik


4 druppels aanbrengen op het hele, van tevoren gereinigde en afgedroogde gezicht.


ONDERHOUDSKUUR : 's morgens en 's avonds gebruiken, gedurende 1 maand.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere Pure actieve stoffen gecombineerd worden:
- Voor vroegtijdige rimpels: gedurende 1 maand de Pure actieve stof Coleus 's avonds en de Pure actieve stof Groene thee 's morgens gebruiken.
- Voor de door de verontreiniging kwetsbaar geworden huid: gedurende 1 maand de Pure actieve stof Coleus 's avonds en de Pure actieve stof Polyfenolen van Dennen 's morgens gebruiken.
- Voor een fletse teint: gedurende één week de Pure actieve stof Coleus 's morgens en de Pure actieve stof Citroenzuur 's avonds gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de Pure actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Verzorging voor een stralende teint
Suggestie voor de avond: Ultra-hydraterende verzorging

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties hebben aangetoond dat de in het Coleus extract aanwezige Forskoline op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Stimulerende en dynamiserende activiteit
Forskoline stimuleert het levensproces van iedere cel. De stof verhoogt de celconcentratie van AMPc, een voor de huidstofwisseling onmisbare molecule. Forskoline verbetert en vereenvoudigt het transport van de voedingsstoffen naar de huidcellen.

2

 

Voor een gezonde teint en bescherming van de huid
Forskoline activeert op indirecte wijze het bruin worden door het stimuleren van de productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de bruine verkleuring van de huid. Bovendien beschermt Forskoline de huid tegen door UV-straling veroorzaakte beschadigingen en bevordert de stof het herstel van DNA.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Forskoline uit Coleus (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: Extract van Coleus met een gegarandeerd gehalte aan Forskoline (zuiverheidgehalte > 80%) [PLECTRANTHUS BARBATUS WORTEL EXTRACT]
De flacon bevat 1,4 mg Pure actieve stof, de door wetenschappelijke studies aanbevolen efficiënte dosis.

Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de Pure actieve stof Coleus gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem = AQUA/WATER/EAU*, DICAPRYLYL CARBONATE, PROPANEDIOL, ALCOHOL, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, XANTHAN GUM, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CETEARYL ALCOHOL, COCO GLUCOSIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SODIUM HYDROXIDE.

*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

De Coleus barbatus, ook wel Coleus forskohlli genoemd, is een plant uit dezelfde familie als munt (lamiaceae).

Deze uit India afkomstige plant wordt al zo'n 3000 jaar in de traditionele ayurvedische geneeswijze gebruikt voor de behandeling van talrijke ziektes, zoals verhoogde bloeddruk en astma. De soms als specer condiment gebruikte Coleus werd beschouwd als een tonicum voor de gezondheid van hart en longen.

De Coleus is erg populair door de Forskoline, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke eigenschappen, waarvan grote hoeveelheden worden gevonden in de wortels.

In de geneeskunde wordt Forskoline erkend om zijn vermogen het cyclische AMP te activeren, een molecule die de stofwisseling stimuleert en verantwoordelijk is voor de werking van talrijke hormonale processen in het lichaam.

De recentelijk als voedingssupplement gebruikte Forskoline zou gewichtsverlies en eliminatie van vetten bevorderen.

Voor de huid wordt Coleus vaak gebruikt voor de behandeling van eczeem en psoriasis, twee ziektes die gekenmerkt worden door een laag gehalte aan intracellulair cyclische AMP. Recente studies hebben het vermogen van Forskoline aangetoond om indirect het bruinen te stimuleren, met als effect een gezonde teint.


Oorsprong / Video

De door ETAT PUR geselecteerd Coleus wordt gekweekt in India, in de staat Tamil Nadu, in het zuidoosten van het land.

Forskoline is de gezochte molecule. Deze wordt uit de wortels en wortelstokken gehaald die tussen februari en maart geoogst worden. Het actieve deel wordt vervolgens geconcentreerd en gezuiverd totdat er een Coleus extract met minstens 80% Forskoline verkregen is.

De video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA*, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze Pure actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

* Kwaliteitsmanagers: L. Magnani en G. Paulet
Ontwikkelings- en productiemanager: B. Gauthier


Advies van de dermatoloog

Coleus [1,4] mg - Pure werkstof A61

De in coleus aanwezige forskoline activeert de synthese van cAMP, een molecule die onmisbaar is voor de algemene stofwisseling en die van de huid. Dankzij de geproduceerde cAMP kan eveneens de synthese van melanine verhoogd worden. Deze pigmentaire inductie zorgt dat wij er « goed uitzien », waardoor coleus als werkstof gebruikt wordt voor verzorgingsproducten voor de vermoeide huid en gespannen gelaatstrekken. We moeten daarbij uiteraard niet vergeten ons gezonde verstand te gebruiken: een gezonde, evenwichtige voeding, een goede nachtrust en regelmatige lichamelijke oefening...


Printen