XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Mimosa tenuiflora - A10

Rimpels, kleine rimpeltjes, dunne huid
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Mimosa tenuiflora wordt aanbevolen voor de behandeling van de rijpe huid, recente littekens en om de structuur van de weefsels te herstellen. Deze is ideaal voor de verzorging van de sterk reagerende en onaangenaam aanvoelende, dunne en verzwakte huid.

  • meer informatie

    • Mimosa tenuiflora is in de medische wereld bekend om zijn regenererende eigenschappen voor het huidweefsel.
      De structuur van de door het ouder worden kwetsbaar geworden huid wordt hersteld en helpt de door agressieve invloeden van buitenaf, plastische chirurgie of extreme droogte beschadigde huid weer gezond te worden.

MIMOSA TENUIFLORA : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik

De kleur van dit product is beige en straalt de natuurlijke teint van Mimosa tenuiflora uit, gecombineerd met het IN-SKIN® systeem in de efficiënte dosis. Eenmaal aangebracht op de huid trekt het product onmiddellijk in, zonder enig gekleurd spoor achter te laten.

1. VOOR DE RIJPE HUID


Voor gezicht en hals: 4 druppels op de van tevoren gereinigde huid aanbrengen. Masseren tot volledige opname van het product.

  

ONDERHOUDSKUUR : (de rijpere, dunne en verzwakte huid) : 's morgens en 's avonds gebruiken. Minimale gebruiksperiode : 1 maand. De kuur kan verlengd worden voor de dagelijkse verzorging van de huid in de loop van de tijd.

 

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de huid ook zeer droog is: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's avonds.
- Voor rimpels en stevigheidsverlies:
gedurende 2 maanden de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's morgens en de pure Actieve stof Hyaluronzuur 's avonds gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast Biomimetisch skincare product aan te brengen
Suggestie voor 's morgens: Verstevigende aanspannende crème.
Suggestie voor 's avonds: Verdichtende regenererende verzorging.


2. VOOR DE RIJPERE, DUNNE EN VERZWAKTE HUID


Voor gezicht en hals: 4 druppels op de van tevoren gereinigde huid aanbrengen. Masseren tot volledige opname van het product.

  

AANVALSKUUR : (tijdelijk verzwkate huid, als gevolg van zonnebrand, ernstige droogte, na chirurgie) : 's morgens en 's avonds gebruiken. Minimale gebruiksperiode : 1 week. Herhalen indien nodig totdat de toestand van de huid zichtbaar verbeterd is.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de huid ook zeer droog is: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's avonds.
- Als de huid ook ruw is en vervelt:
gedurende 2 weken de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's avonds en de pure Actieve stof D-Panthenol 's morgens gebruiken.
- Als de huid ook gevoelig en geïrriteerd is:
gedurende 2 weken de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's avonds en de pure Actieve stof Enoxolone 's morgens gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de droge huid: Verstevigende aanspannende crème.
Suggestie voor de zeer droge huid: Verdichtende regenererende verzorging.
Suggestie voor de gevoelige en sterk reagerende huid: Kalmerende relipiderende verzorging.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat het totale extract van Mimosa tenuiflora op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Stimulatie van de celvernieuwing
Mimosa tenuiflora werkt rechtstreeks in op de cellen en stimuleert deze voor een snelle regeneratie van de huid.

2

 

Herstellend vermogen
Wanneer Mimosa tenuiflora wordt aangebracht op huidbeschadigingen op de benen, neemt de omvang van de wonden sneller af dan op een niet-behandelde zone. Het extract van de schors van Mimosa tenuiflora heeft een bacteriebestrijdende, zuiverende werking.

3

 

Bescherming van de huid
Het extract van de schors van Mimosa tenuiflora bevat talrijke moleculen met vrije radicalen bestrijdende en huidbeschermende eigenschappen: polyfenolen. Collageen, elastine en hyaluronzuur, die de huid stevig en elastisch houden, worden zo beschermd.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Mimosa tenuiflora (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : **Totaal extract van de schors van Mimosa tenuiflora [MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT]
De flacon bevat 75 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken waar dat nodig is, wordt de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
 De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.
 
Ingrediënten: AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, XANTHAN GUM, MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT** , LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SODIUM HYDROXIDE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

De ook wel « huidboom » genoemde Mimosa tenuiflora wordt al eeuwenlang gebruikt door de traditionele Mexicaanse geneeskunst voor zijn regenererende eigenschappen.

Zijn eigenschappen waren al in de 10e eeuw bekend bij de medicijnmannen van de Maya's die het poeder van de schors van de Mimosa rechtstreeks op de huid aanbrachten om deze onmiddellijk te kalmeren en de heling van (brand-)wonden te bevorderen.

In 1984 vond er in Mexico-Stad een grote explosie plaats in een gascentrale, met meer dan 3000 gewonden, van wie een groot aantal brandwonden opliep. Het aantal beschikbare medicijnen was ontoereikend om de pijn van de talrijke gewonden te verlichten. Er werd toen poeder van de schors van Mimosa op de wonden aangebracht, die mooi en snel heelden.

De artsen en verpleegkundigen gebruikten dit opnieuw tijdens de aardbeving in Mexico-Stad, het jaar daarop. De uitzonderlijke weldadige eigenschappen van Mimosa tenuiflora bij het herstellen van beschadigd weefsel zijn bewezen. Sindsdien heeft de Mexicaanse regering Mimosa tenuiflora op zijn lijst van « nationaal erfgoed» geplaatst.

Deze resultaten werden bevestigd door wetenschappelijke studies die de doelmatigheid hiervan aantoonden bij patiënten met brandwonden en aderzweren.

Oorsprong / Video

Deze pure Actieve stof is een totaal extract van schors van de uit Mexico afkomstige Mimosa Tenuiflora.

De door ETAT PUR geselecteerde Mimosa is van de soort Tepezcohuité. Deze groeit uitsluitend in het zuidoosten van Mexico, in de staat Chiapas.

De schors van deze kleine boom is bijzonder rijk aan polyfenolen en mimonosiden, regenererende bestanddelen voor de huid.

De schors van de Mimosa tenuiflora wordt fijngemalen en vervolgens wordt het actieve deel geïsoleerd door middel van koude hydro-alcoholische extractie, zodat de meest kwetsbare bestanddelen van de plant bewaard blijven. De kwaliteit van het extract wordt vervolgens gecontroleerd, om een constant gehalte van actieve bestanddelen te kunnen garanderen.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Mimosa tenuiflora - Pure werkstof A10

Mimosa is antioxiderend en beschermt de huidmatrix, waarmee het een potentiële huidveroudering bestrijdende werkstof is, maar het belangrijkste pluspunt hiervan is het beproefde helende vermogen. Deze kan dan ook op efficiënte wijze gebruikt worden voor de kwetsbaar geworden of aangetaste huid, bijvoorbeeld na een dermatologische ingreep (chirurgie, peeling, laser). De stof komt trouwens tegenwoordig voor in de samenstelling van talrijke cosmeticaproducten voor de huid met als doel deze te helen en te regenereren. Het gebruik hiervan in combinatie met de werkstof D-panthenol voor scheurtjes en kloofjes in de winterperiode is zonder meer interessant.

Printen