XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Salicylzuur 2% - A22

Puistjes, mee-eters
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Salicylzuur 2% wordt aanbevolen voor diverse oneffenheden van de acnehuid : puistjes, mee-eters, onregelmatige huidtextuur... Het is zowel geschikt voor pubers, als voor personen die af en toe last hebben van acne. In periodes van stress, vermoeidheid, veranderingen in de hormonenhuishouding of in een warm en vochtig klimaat.

  • meer informatie

    • Salicylzuur 2% heeft zuiverende en peelende eigenschappen die de huidtextuur normaliseren en oneffenheden efficiënt aanpakken.

SALICYLZUUR 2% : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik

Voor het hele gezicht: 1 tot 4 druppels op de betreffende zone (1 druppel voor 1 puistje / 4 druppels voor het hele gezicht).
Deze Pure actieve stof is tevens geschikt voor oneffenheden bovenin de rug, bijvoorbeeld: 4 druppels aan de hand van de te behandelen zone.

  

AANVALSKUUR (voor puistjes): 2 maal per dag gebruiken, gedurende minstens 1 week. Kan verlengd worden bij lastig te behandelen oneffenheden. De activiteit van de molecule kan op het moment van het aanbrengen een lichte prikkeling veroorzaken. Dit is geen reden om de behandeling te stoppen.

ONDERHOUDSKUUR (voor de acnehuid): gedurende één week 's morgens en 's avonds gebruiken, vervolgens één keer per dag, 's avonds, gedurende 3 maanden. De activiteit van de molecule kan op het moment van het aanbrengen een lichte prikkeling veroorzaken. Dit is geen reden om de behandeling te stoppen. Voor de gevoelige en snel sterk reagerende huid is het aanbevolen de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% in een lagere concentratie te gebruiken.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere Pure actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor puistjes en een huid met neiging tot acne: de pure Actieve stof Salicylzuur 2% en de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en 's avonds gebruiken. Deze twee pure Actieve stoffen vullen elkaar aan en kunnen tegelijkertijd op de huid worden aangebracht.
- Voor de huid met oneffenheden en een grauwe teint: de pure Actieve stof Salicylzuur 2% 's avonds en de pure Actieve stof Propolis 's morgens gebruiken.

Het is aan te raden de pure Actieve stof Salicylzuur 2% bij voorkeur's avonds te gebruiken. Bij gebruik 's morgen, na het aanbrengen niet in de zon gaan zitten. Bij blootstelling aan de zon een geschikt zonneproduct gebruiken.

Het is aanbevolen de pure Actieve stof Salicylzuur 2% en de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA niet te combineren. Deze 2 pure Actieve stoffen zijn zeer krachtig, de koppeling van deze 2 pure Actieve stoffen kan de huid gevoelig maken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Gebalanceerde matterende verzorging.
Suggestie voor
de avond: Lichte hydraterende emulsie. 

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Salicylzuur 300 mg op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Keratolytische werking
Bij een hoge concentratie heeft Salicylzuur een keratolytische werking. Het is in staat de op het huidoppervlak opgehoopte dode cellen te elimineren. De poriën worden ontstopt, de onzuiverheden verwijderd en de huidtextuur wordt fijner.

2

 

Zuiverende werking
Salicylzuur normaliseert de bacteriële flora van de huid, die vaak betrokken is bij de vorming van puistjes.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Salicylzuur (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : Pure molecule van Salicylzuur (zuiverheidgraad = 100%) [SALICYLZUUR]
De flacon bevat 300 mg pure Actieve stof.

Beproefde doelmatigheid

Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Salicylzuur 300 gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem = AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Salicylzuur is een natuurlijke molecule die men voor het eerst in de schietwilg vond en vervolgens in grote hoeveelheden in de moerasspirea, Spirae ulmaria, die zijn naam aan Aspirine gaf.

De geneeskrachtige eigenschappen van Salicylzuur zijn al lang bekend, vooral de werking tegen koorts en pijn.

Al in de Oudheid bevolen de Griekse artsen kruidenthees op basis van wilgenbladeren aan om pijn te verlichten.

In de strijd tegen koorts is de synthetische vorm (het onder de naam "Aspirine" verkochte acetylsalicylzuur) bijzonder efficiënt en is daarmee zelfs het meest gebruikte geneesmiddel in de wereld geworden (120 miljard tabletten).

Salicylzuur wordt wereldwijd gebruikt in de dermatologie om zijn keratolytische werking.

Oorsprong / Video

Salicylzuur, een van nature in de schietwilg en moerrasspirea aanwezige molecule, wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden vervaardigd door middel van een methode voortkomend uit de biosynthese.

Dat is de door Etat Pur geselecteerde verkrijgingswijze. De producent voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen, gangbaar in de farmaceutische industrie.
De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd, tot Salicylzuur verkregen wordt dat 100% puur.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Salicylzuur 2% - Pure werkstof A22

Salicylzuur is al eeuwenlang bekend en wordt al even lang in de geneeskunst gebruikt. In de dermatologie wordt de stof gebruikt voor zijn peelende en keratolytische eigenschappen. Deze molecule is dan ook interessant als u voornamelijk last heeft van retentionele acne, dat wil zeggen, weinig rode puistjes, maar vooral kleine cystes of mee-eters die uw huid een ruw en onregelmatig uiterlijk geven. Door de bovenste lagen van de opperhuid te verfijnen, bevordert deze Pure werkstof de eliminatie van cystes en wordt hun vorming beperkt.

Als u ook last heeft van rode puistjes (gemengde acne), dan kunt u het salicylzuur combineren met de Pure werkstof Zink Gluconaat.

Deze vrij hoge concentratie ([300]) helpt de doelmatigheid van de molecule te optimaliseren, maar kan ook enige irritatie veroorzaken. Begin dan ook met deze concentratie als uw huid niet al te gevoelig is.

Printen