XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Salicylzuur 2% - A22

Puistjes, mee-eters
 
 • Indicaties

  • De pure Actieve stof Salicylzuur 2% wordt aanbevolen voor diverse oneffenheden van de acnehuid : puistjes, mee-eters, onregelmatige huidtextuur... Het is zowel geschikt voor pubers, als voor personen die af en toe last hebben van acne. In periodes van stress, vermoeidheid, veranderingen in de hormonenhuishouding of in een warm en vochtig klimaat.

 • meer informatie

  • Salicylzuur 2% heeft zuiverende en peelende eigenschappen die de huidtextuur normaliseren en oneffenheden efficiënt aanpakken.

Aantal :
Inhoud :
€ 15,80
(105.3€ / 100 ml)

SALICYLZUUR 2% : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik

Voor het hele gezicht: 1 tot 4 druppels op de betreffende zone (1 druppel voor 1 puistje / 4 druppels voor het hele gezicht).
Deze Pure actieve stof is tevens geschikt voor oneffenheden bovenin de rug, bijvoorbeeld: 4 druppels aan de hand van de te behandelen zone.

  

AANVALSKUUR (voor puistjes): 2 maal per dag gebruiken, gedurende minstens 1 week. Kan verlengd worden bij lastig te behandelen oneffenheden. De activiteit van de molecule kan op het moment van het aanbrengen een lichte prikkeling veroorzaken. Dit is geen reden om de behandeling te stoppen.

ONDERHOUDSKUUR (voor de acnehuid): gedurende één week 's morgens en 's avonds gebruiken, vervolgens één keer per dag, 's avonds, gedurende 3 maanden. De activiteit van de molecule kan op het moment van het aanbrengen een lichte prikkeling veroorzaken. Dit is geen reden om de behandeling te stoppen. Voor de gevoelige en snel sterk reagerende huid is het aanbevolen de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% in een lagere concentratie te gebruiken.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere Pure actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor puistjes en een huid met neiging tot acne: de pure Actieve stof Salicylzuur 2% en de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en 's avonds gebruiken. Deze twee pure Actieve stoffen vullen elkaar aan en kunnen tegelijkertijd op de huid worden aangebracht.
- Voor de huid met oneffenheden en een grauwe teint: de pure Actieve stof Salicylzuur 2% 's avonds en de pure Actieve stof Propolis 's morgens gebruiken.

Het is aan te raden de pure Actieve stof Salicylzuur 2% bij voorkeur's avonds te gebruiken. Bij gebruik 's morgen, na het aanbrengen niet in de zon gaan zitten. Bij blootstelling aan de zon een geschikt zonneproduct gebruiken.

Het is aanbevolen de pure Actieve stof Salicylzuur 2% en de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA niet te combineren. Deze 2 pure Actieve stoffen zijn zeer krachtig, de koppeling van deze 2 pure Actieve stoffen kan de huid gevoelig maken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Gebalanceerde matterende verzorging.
Suggestie voor
de avond: Lichte hydraterende emulsie. 

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Salicylzuur 300 mg op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Keratolytische werking
Bij een hoge concentratie heeft Salicylzuur een keratolytische werking. Het is in staat de op het huidoppervlak opgehoopte dode cellen te elimineren. De poriën worden ontstopt, de onzuiverheden verwijderd en de huidtextuur wordt fijner.

2

 

Zuiverende werking
Salicylzuur normaliseert de bacteriële flora van de huid, die vaak betrokken is bij de vorming van puistjes.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Salicylzuur (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : Pure molecule van Salicylzuur (zuiverheidgraad = 100%) [SALICYLZUUR]
De flacon bevat 300 mg pure Actieve stof.

Beproefde doelmatigheid

Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Salicylzuur 300 gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem = AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Salicylzuur is een natuurlijke molecule die men voor het eerst in de schietwilg vond en vervolgens in grote hoeveelheden in de moerasspirea, Spirae ulmaria, die zijn naam aan Aspirine gaf.

De geneeskrachtige eigenschappen van Salicylzuur zijn al lang bekend, vooral de werking tegen koorts en pijn.

Al in de Oudheid bevolen de Griekse artsen kruidenthees op basis van wilgenbladeren aan om pijn te verlichten.

In de strijd tegen koorts is de synthetische vorm (het onder de naam "Aspirine" verkochte acetylsalicylzuur) bijzonder efficiënt en is daarmee zelfs het meest gebruikte geneesmiddel in de wereld geworden (120 miljard tabletten).

Salicylzuur wordt wereldwijd gebruikt in de dermatologie om zijn keratolytische werking.

Oorsprong / Video

Salicylzuur, een van nature in de schietwilg en moerrasspirea aanwezige molecule, wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden vervaardigd door middel van een methode voortkomend uit de biosynthese.

Dat is de door Etat Pur geselecteerde verkrijgingswijze. De producent voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen, gangbaar in de farmaceutische industrie.
De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd, tot Salicylzuur verkregen wordt dat 100% puur.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Salicylzuur 2% - Pure werkstof A22

Salicylzuur is al eeuwenlang bekend en wordt al even lang in de geneeskunst gebruikt. In de dermatologie wordt de stof gebruikt voor zijn peelende en keratolytische eigenschappen. Deze molecule is dan ook interessant als u voornamelijk last heeft van retentionele acne, dat wil zeggen, weinig rode puistjes, maar vooral kleine cystes of mee-eters die uw huid een ruw en onregelmatig uiterlijk geven. Door de bovenste lagen van de opperhuid te verfijnen, bevordert deze Pure werkstof de eliminatie van cystes en wordt hun vorming beperkt.

Als u ook last heeft van rode puistjes (gemengde acne), dan kunt u het salicylzuur combineren met de Pure werkstof Zink Gluconaat.

Deze vrij hoge concentratie ([300]) helpt de doelmatigheid van de molecule te optimaliseren, maar kan ook enige irritatie veroorzaken. Begin dan ook met deze concentratie als uw huid niet al te gevoelig is.

Beoordelingen : SALICYLZUUR 2%

Vincent - 24-10-2017
 • 18 jaar e onder
 • Gemengd
Eindelijk een product dat zijn woord nakomt!
Ik ben tot zover enorm tevreden met de A22 Salicylzuur 2%-variant. Ik heb een gemengde huid, met name de T-Zone heeft soms weleens last van onzuiverheden. Ik gebruik de salicylzuur over mijn gehele gezicht (4 druppels max.) en ik heb nu – enkele dagen later – al meteen positieve verbeteringen opgemerkt. Mijn huid 'straalt' weer en oneffenheden verdwijnen gegarandeerd binnen een dag. Althans, ze worden een stuk minder, als ze aanwezig zijn dan.
Omdat ik de salicylzuur overdag en s'avonds gebruik, draag ik overdag een moisturizer en een SPF50 die vrijwel meteen intrekt. Ik adviseer sowieso iedereen die salicylzuur overdag gebruikt een SPF te gebruiken. Dit komt omdat salicylzuur als het ware de bovenste (onzuivere) huidlaag losweekt, waardoor je huid gevoeliger wordt voor UV-stralen. En daar wordt je huid uiteindelijk ook niet mooier op!

Onthoudt, salicylzuur altijd combineren met een SPF. Behalve als je het s'avonds gebruikt, dan kun je met een gerust hart gaan slapen.

Al met al is de salicylzuur echt een geweldig product! Mijn complimenten.
Gabriella - 11-04-2016
 • 19-25 jaar
 • Gemengd
Het werkt
Van alle producten die niet 'biologisch' waren, ben ik overgestapt naar dit product.
Ik gebruik hem nu bijna een week en ik merk degelijk verschil. Ik draag dagelijks makeup en haal mijn makeup eraf met jullie reinigingsgel en smeer met 4 druppels de salicyzuur in de ochtend en avond. Ik merk dat mijn huid niet meer vet is en het geen puistjes meer aanmaakt, de porien worden ietwat kleiner en de littekens trekken al gauw weg. Het is een klein potje, maar je kan er erg lang mee doen, omdat je maar 4 druppels nodig bent als je het gehele gezicht reinigt. Ik geef dit product door aan iedereen die last heeft van roodheid, puistjes(acne), en littekens. SUPER!
Anouk - 18-01-2016
 • 26-35 jaar
 • Gemengd
Super!
Al jaren last van puistjes (ben 30). Niets hielp, tot ik dit gebruikte in combinatie met Propolis, gebruik het nu een paar maanden en al die tijd geen puistjes meer! Ben er erg blij mee!
Jolanda - 29-12-2015
 • 19-25 jaar
 • Vet
Werkte helaas niet voor mij.
Ik hoopte zo dat dit product voor mij zou helpen, helaas werd mijn huid er super droog van, en puistjes erger.
Linda - 24-09-2015
 • 19-25 jaar
 • Gemengd
Erg tevreden met product
Ik gebruik sinds 3 weken dit product dagelijks in de avond na reiniging. Enkel op probleemgebieden dus bijv. niet op voorhoofd. Erna gebruik ik een hydraterend product van Etat Pur.

Een afname van de puistjes was direct merkbaar. Hopelijk kan ik binnenkort afbouwen en het product enkele malen per week gebruiken of overstappen op de 0,5% variant.
miranda - 16-09-2015
 • 18 jaar e onder
 • Vet
het proberen echt waard!!
ik heb salicylzuur 2% besteld voor mijn 13 jarige dochter omdat ze veel puistjes had/heeft op haar voorhoofd. ze gebruikt het nu twee weken en de puistjes zijn aanzienlijk minder geworden.
ze gaat het nu in combinatie met zink gebruiken en we hopen dat dit nog meer gaat helpen.
maar tot zover zijn wij al super tevreden !!!
Sasja - 15-09-2015
 • 19-25 jaar
 • Gemengd
Verergert de acne
Na het lezen van zoveel goede reviews, toch maar geprobeerd. Sinds mn 11e al last van puistjes en er lijkt geen eind aan te komen. En ook zelf na het gebruik van salicylzuur ook niet. Het werd alleen maar erger! Heel erg zonde.
M - 09-08-2015
 • 26-35 jaar
 • Gemengd
Wow - Niet twijfelen, doen!!!
Ik ben normaal niet zo'n review schrijver maar bij dit product moest ik wel... Wow!! Dit heeft mn huidproblemen drastisch verminderd. Littekentjes weg, puistjes weg, wondjes genezen beter, mee-eters weg. Ik raad dit iedereen aan, PROBEER HET TEN MINSTE 1 KEER! Ik heb Salicylzuur 2% gekocht met Propolis en Zinc. Heb een tijdje die kuur met 2% en Zinc gedaan, werkt goed, maar Salicylzuur alleen werkt al goed genoeg. Als dit flesje op is ga ik wel over naar 0,5% want 2% is wel sterk voor op lange termijn, misschien beter voor een spot-treatment. Tip: niet krabbelen aan je huid tijdens deze kuur, wondjes zijn veel makkelijker (erger) gemaakt!
ML - 02-06-2015
 • 26-35 jaar
 • Gemengd
Fantastisch product
Ik heb dit product gebruikt in combinatie met de actieve stof zink (intensieve kuur) en het werkt erg goed. Ik heb al sinds mijn jeugd last van acne, dus vele producten zijn inmiddels de revue gepasseerd. Binnen een paar dagen verdween de roodheid op mijn huid en na een week droogde mijn puistjes goed uit. Nu 4 weken later zijn mijn oude wondjes goed aan het genezen en het enkele puistje wat soms nog opkomt verdwijnt binnen 1 a 2 dagen voor hij echt rijp is. Net als met alle andere acne producten moet je wel even volhouden. Ik zou dit product aan iedereen aanbevelen!
Sarah - 09-03-2015
 • 26-35 jaar
 • Gemengd
Goed product!
Product werkt erg goed. Na een paar dagen had ik al resultaat.
Sanja - 14-02-2015
 • 36-45 jaar
 • Vet
Werkt goed om huid zuiverder te maken
Huid is gladder. Minder puistjes.
Marlous - 19-09-2014
 • 18 jaar e onder
 • Vet
Geen effect
Ik heb dit gebruikt in combinatie met zink, zoals aangeraden. Helaas merkte ik geen enkel verschil. Beide stoffen zijn bovendien erg vet en olie-achtig, waardoor mijn toch al vette huid alleen maar vettiger en glimmender werd.
Erg jammer en zonde van mijn geld....
Ask_away - 28-08-2014
 • 46-55 jaar
 • Gemengd
Good product
At my age, it's very annoying to still get acne from time to time. I use this to treat my breakouts and although it doesn't work fast, it does help dry them out. It works better with the acne facial scrub (different brand) that I bought which helps get the inflammation down.
T - 25-05-2014
 • 26-35 jaar
 • Gemengd
Erg tevreden
Gebruik salicylzuur 300 samen met zinkgluconaat (tegelijk, zowel 'sochtends als 'savonds). Ben hiermee begonnen na het stoppen met de diane-35. Kreeg aantal maanden na het stoppen last van flinke onderhuidse ontstekingen, vooral op en net onder de kaaklijn en ook op mijn wangen. Ik gebruik de producten dan ook alleen op de " probleemzones" en bijvoorbeeld niet op mijn voorhoofd.

Nu 3 maanden in gebruik en zie duidelijk verschil. Huid is gladder en rustiger. Nog steeds wel hier en daar een ontsteking maar duidelijk veel minder.

'Savonds gebruik ik over deze salicyl-zinkcombi overigens ook benzoylperoxide, omdat mijn huid heel snel flinke puisten ontwikkelt.
Overdag om mijn huid gehydrateerd te houden, gebruik ik over de salicyl-zinkcombi de B35 crème. Mijn huid heeft nul velletjes of droogheid, ondanks het salicylzuur en de benzoylperoxide. Die B35 bevalt mij daarom ook heel goed, want dat mijn huid niet droog wordt, is aan deze crème te danken.

Wel wat langer volhouden, want het duurt wel even voor je resultaat ziet. En goede zonbescherming gebruiken (voor mij nu foundation met SPF)!
Lynda - 22-05-2014
 • 18 jaar e onder
 • Vet
Geweldig product
Ik heb sinds ik gestopt ben met de anticonceptie pil erg last van puistjes, omdat hormonen slikken voor mij geen optie is moest ik iets vinden wat hielp tegen mijn onzuivere huid.
Ik had voornamelijk puistjes rond mijn mond en kaak en soms op mijn voorhoofd. Aan de hand van een review op een blog ben ik dit product gaan gebruiken, eerst werd mijn huid wat onrustiger maar ik bleef volhouden, en uiteindelijk hielp het!
Men puistjes zijn na twee maanden duidelijk verminderd en mijn huid is veel rustiger als voorheen.

Ik blijf dit product zeker gebruiken, mijn huid ziet er veel beter uit!
Ashley - 17-01-2014
 • 19-25 jaar
 • Gemengd
Geweldig!
De titel zegt het al: dit product is geweldig! Ik was al hoopvol over dit merk na het lezen van talloze reviews, en al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Een aantal maanden geleden werd ik wakker met tientallen puisten op mijn wangen. Ik heb nooit echt last gehad van jeugdpuistjes en ik wist dus dat deze uitbraak een andere oorzaak had. Wat de oorzaak ook was, dit product is de oplossing. Na slechts twee (!) dagen merkte ik al verschil. De roodheid rondom 'oude' puistjes was minder. Na een weekje was ook de hoeveelheid puisten verminderd. Ik gebruik dit product nu zo'n twee weken en hoewel ik nog steeds wat puisten heb, zijn deze drastisch in hoeveelheid afgenomen. Ik geloof dat ik in vier weken mijn puist-vrije gezicht weer terug heb. Elke keer dat ik het flesje oppak grijns ik van oor tot oor, zo gelukkig maakt dit product me. Ik ben echt ontzettend onder de indruk van dit product. Ik heb een aantal andere producten geprobeerd, maar geen van deze doet wat etat pur voor mijn huid heeft gedaan. Van veel producten ging mijn gezicht enorm jeuken, mijn huid werd rood en zwaar geïrriteerd. Salicylzuur van etat pur heeft mij geen enkel probleem gegeven.

Om even kort de voordelen op te sommen:
+ Reduceert roodheid
+ irriteert zelfs een gevoelige huid niet
+ puisten verminderen
+ werkt snel
+ geen bijwerkingen
+ betaalbare prijs
+ trekt snel in
+ droogt huid niet uit
+ heldere informatie over de ingrediënten, werking, en toepassing
+ met respect voor het milieu (zie doelstellingen op deze site)

Bedankt, etat pur! Jullie hebben mij mijn gezicht en zelfvertrouwen terug gegeven! Ik kan niet wachten om andere producten van dit merk uit te proberen. Ik ben compleet verkocht, voor mij geen andere gezichtsverzorging meer dan etat pur! Wauw! Ongelooflijk hoe 'n grote impact zo'n klein flesje kan hebben op iemands leven en zelfvertrouwen.

Ik beveel dit aan iedereen aan!
Blok - 13-02-2013
 • 46-55 jaar
 • Gemengd
Puistjes bijna weg
Voor mijn dochter van 13 jaar gekocht ivm jeugdpuistjes. De puistjes zijn enorm afgenomen en op enkele plekken zelfs helemaal weg. Ze ze erg blij met dit supermiddel. Bij beginnend puistje 1 druppel smeren en weg is het puistje. We hebben het gebruikt in combinatie met Actieve stof Zink. Geweldig een echte aanrader!

Je mening over : SALICYLZUUR 2%

U kunt een advies van het product door het onderstaande formulier in te vullen. Alle velden die zijn gemarkeerd met een ( * ) zijn verplicht. Uw bericht zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. Voor eventuele vragen, stuur een email aan: contact@etatpur.nl
Selecteer de ster die overeenkomt met uw opmerking.

Hoe waardeert u dit product? : *


Log in om verder te gaan
Printen