XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Zink Gluconaat - A20

Overtollige talg, puistjes, huidoneffenheden
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Zink Gluconaat wordt aanbevolen om zijn werking op de oneffenheden van de huid (glimmende huid, puistjes, mee-eters...). Hun aanwezigheid is vaak de uiting van een grote talgafscheiding en een storing in de natuurlijke microflora van de huid.

  • meer informatie

    • Zink is een oligo-element dat veel gebruikt wordt in de dermatologie om zijn talgregulerende, antibacteriële, helende, antioxiderende en ontstekingremmende eigenschappen. Deze zeer complete stof herstelt het evenwicht van de talgafscheiding en zuivert de huid. Zink stimuleert verder het herstel van de huidweefsels en beperkt het ontstaan van rode vlekken.

ZINK GLUCONAAT : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik

Voor het hele gezicht: 4 druppels op de van tevoren gereinigde huid aanbrengen. Masseren tot volledige opname van het product.
Voor toepassing op een puistje: één druppel en masseren om deze te laten binnendringen.


AANVALSKUUR: 's morgens en ’s avonds gebruiken. Minimale gebruiksperiode : 1 week.
Indien nodig, dagelijks gebruiken over een langere periode, totdat de toestand van de huid zichtbaar verbeterd is.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de huid ook mee-eters heeft: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en 's avonds en de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% 's avonds gebruiken.
- Voor de huid met neiging tot acne (veel puistjes, roodheid en glimmende zones) : gedurende 1 maand de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en ' s avonds en de pure Actieve stof Salicylzuur 2% 's avonds gebruiken. Herhalen indien nodig of twee keer per week als onderhoudskuur gebruiken om terugkeer te voorkomen.
- In geval van een grauwe teint: gedurende 1 week dagelijks de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en ' s avonds en de pure Actieve stof Propolis 's morgens gebruiken. Twee keer per week als onderhoud gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de gemengde of vette huid:
- Dagcrème: Gebalanceerde matterende verzorging.
- Nachtcrème: Lichte hydraterende emulsie.
Suggestie voor een grauwe teint
- Dagcrème: Verzorging voor een stralende teint.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Zink op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Talgregulerende werking
Een te grote talgproductie is vaak de hoofdoorzaak van oneffenheden op de huid. Zink remt de activiteit van het belangrijkste enzym in de talgafscheiding: de 5-alpha-reductase. Het herstelt het evenwicht en normaliseert zo de talgproductie en beperkt tegelijkertijd het ontstaan van puistjes.

2

 

Zuiverend en herstellend vermogen
Met zijn antibacteriële activiteit reinigt en zuivert Zink de huid op efficiënte wijze. Het verwijdert de bij de vorming van puistjes betrokken micro-organismes. Bovendien bevordert en versnelt Zink door het stimuleren van de verspreiding van de cellen van de opperhuid de regeneratie van de huid.

3

 

Beschermende en kalmerende werking
Zink kalmeert de kwetsbaar geworden huid en vermindert rode vlekken. Dit oligo-element bestrijdt eveneens vrije radicalen en is in staat de huid te beschermen. De huid blijft zo stevig en elastisch.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Zink (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: Zink Gluconaat, pure molecule (zuiverheidgraad > 97%) [ZINK GLUCONAAT]
De flacon bevat 435 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM: om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Zink Gluconaat gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem
=
AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, SODIUM CITRATE, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, SODIUM LACTATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/ RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID.
*isodermisch water / isodermic water

Wetenschappelijke geschiedenis

Zink is een oligo-element dat van nature aanwezig is in het menselijk lichaam, in de toestand van sporen. Het speelt een rol bij ca. 200 enzymatische reacties. In de huid speelt Zink een belangrijke rol. Dit is nodig voor de celverdeling, de groei en de regeneratie van de weefsels. Het is eveneens betrokken bij het afremmen van de activiteit van 5-aplha-reductase, een enzym dat actief is bij de talgafscheiding.

Het organisme krijgt zink vooral binnen via de voeding.

Zink wordt al sinds de Oudheid in de geneeskunde gebruikt. In het oude Egypte werden er al preparaten op basis van Zink gebruikt om wonden beter te laten helen.

In de loop der tijd is Zink, in diverse vormen (gluconaat, sulfaat, oxide...) een actieve stof geworden waar men niet meer omheen kan. In de geneeskunde en de dermatologie voor de behandeling van ontstekingen in de mond, zoals aften, de rode billetjes van zuigelingen en om de klinische symptomen van acne te verminderen.

In de dermatologie geeft men vaak de voorkeur aan Zink Gluconaat boven Zink, omdat dit stabieler is en beter in de huid trekt.

Door zijn anti-microbiële eigenschappen wordt Zink Gluconaat tegenwoordig veel gebruikt en is praktisch een must geworden bij de behandeling van verschillende vormen van acne.

Oorsprong / Video

De kwaliteit van de door ETAT PUR geselecteerde Zink   Gluconaat wordt verkregen door middel van de biosynthese van minerale Zink en van uit suikers en melkzuur afgeleide Gluconaat. Gluconaten worden verkregen door middel van een biotechnologische methode dat gebruik maakt van suikers. Na de productie wordt de actieve stof geconcentreerd en gezuiverd totdat een Zink Gluconaat verkregen is dat voor 97% zuiver is.

Het in Nederland geproduceerde Zink Gluconaat voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen. De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd totdat een Zink Gluconaat verkregen is dat voor 97% zuiver is.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Zink Gluconaat - Pure werkstof A20

Zink is een oligo-element dat veel gebruikt wordt in de dermatologie voor de behandeling van acne, zowel via orale als plaatselijke toepassing. De stof wordt in het bijzonder aanbevolen in geval van matige inflammatoire acne (rode puistjes gevuld met etter). De talgregulerende werking is eveneens interessant in geval van een overmatige talgproductie, dat wil zeggen bij een vette, glimmende huid in het midden van het gezicht (voorhoofd, neus, kin).

In geval van gemengde acne (rode puistjes, maar ook cystes en mee-eters) kunt u deze combineren met de pure werkstof salicylzuur.

Als u last heeft van veel acne, met littekens, raadpleeg dan snel een dermatoloog voor een krachtigere behandeling.

Printen