XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Ectoïne - A80

Zongevoelige huid
Geef uw mening - 0 mening(en)
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Ectoïne wordt aanbevolen om de huid te beschermen tegen de door de UV-stralen van de zon veroorzaakte beschadigingen. Deze is ideaal om de huid voor te bereiden op de zon en om uitdroging van de huid te beperken.

  • meer informatie

    • Ectoïne staat bekend om zijn vermogen de immuniteit van de huid te verbeteren en deze te helpen zich beter te beschermen tegen de zon. Door zijn tegen zonlicht beschermende activiteit vermindert Ectoïne de door blootstelling aan de zon veroorzaakte beschadigingen. De huid bescherd tegen de schadelijke werking hiervan. Na de blootstelling wordt de huid hersteld en gerehydrateerd, om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Aantal :
Inhoud : 15 ml
€ 26,50
(176.7€ / 100 ml)

Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 4 druppels op de huid aanbrengen.


ONDERHOUDSKUUR : 2 keer per dag, 3 dagen voor het blootstellen aan de zon gebruiken en vervolgens tijdens de hele blootstelling.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor vroegtijdige rimpels: tijdens de hele periode van blootstelling en tijdens de 3 daarop volgende weken de pure Actieve stof Ectoïne.
- Voor het voorkomen van acne: tijdens de hele periode van blootstelling en tijdens de 3 daarop volgende weken de pure Actieve stof Ectoïne 's morgens en de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% 's avonds.
- Als de huid bijzonder gevoelig is en sterk reageert: gedurende 1 week de pure Actieve stof Ectoïne 's morgens en 's avonds en de pure Actieve stof Enoxolone 's avonds gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Tip om uw huid tijdens blootstelling aan de zon te beschermen: Zonnecrème Gezicht SPF15 of SPF30.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Ectoïne op diverse niveaus in de huid actief is:

1

Regulering van de verbrande cellen en de door UV veroorzaakte beschadigingen
Na een lange blootstelling aan de zon zijn de eiwitten en het DNA van de huidcellen beschadigd. Als de cel onherstelbaar beschadigd is door blootstelling aan UV, sterft de cel. Dat leidt tot het verschijnen van verbrande cellen in de opperhuid. Door zijn tegen zonlicht beschermende activiteit vermindert Ectoïne de door blootstelling aan de zon veroorzaakte beschadigingen en wordt de huid beschermd tegen de schadelijke werking hiervan.

2

Verbetering van de barrièrewerking van de huid
Ectoïne verbetert de barrièrewerking van de huid. Hiermee wordt de huid beschermd tegen uitdroging. Door Ectoïne van 1% gedurende 12 dagen aan te brengen, verbetert de hydratering tot 200% en tot 7 dagen na het stopzetten van de toepassing.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Ectoine (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Ectoïne, pure molecule (zuiverheidgraad > 94%) [ECTOIN]
De flacon bevat 420 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Active stof Ectoïne gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, ECTOIN**, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Ectoïne werd door wetenschappers ontdekt na onderzoeken naar de in de zoute meren van Egypte aanwezige bacteriën. Ondanks de extreem hoge temperaturen en de sterke UV-stralen waren deze bacteriën in staat te overleven. Dankzij de Ectoïne die hydratatieschilden rond de cellen vormt en deze daarmee in staat stelt een vochtigheidsgraad in stand te houden waarmee zij kunnen overleven.

Het is dan ook logisch dat Ectoïne gebruikt wordt in de cosmetica, omdat deze stof de bescherming en hydratatie biedt die uw huid nodig heeft. In de dermatologie wordt Ectoïne gebruikt om de huid te beschermen tegen de door de UV-stralen van de zon veroorzaakte beschadigingen.

Oorsprong / Video

Ectoïne is een molecuul die van nature aanwezig is in de micro-organismen in zee die onder extreme omstandigheden leven.

Om een actieve stof te produceren die zo puur mogelijk is en perfect op de huid aansluit, heeft ETAT PUR een biotechnologische methode geselecteerd. De revolutionaire en veilige biotechnologieën worden veel gebruikt in de farmaceutische industrie voor de uitwerking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

De productie van Ectoïne voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen. De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd totdat een Ectoïne verkregen is dat voor 94% puur is.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Ectoïne - Pure werkstof A80

Ectoïne is een interessante werkstof vanwege zijn tegen zonlicht beschermende en hydraterende eigenschappen. Het gebruik hiervan moet uiteraard gecombineerd worden met de andere, welbekende tegen de zon beschermende maatregelen, maar het is altijd goed het volgende te onthouden: bewust zonnen vooral vermijden tussen 12.00u en 16.00u, een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor tegen UVB (SPF 50+) en UVA aanbrengen (de PPD factor moet minstens gelijk zijn aan een derde van de SPF-waarde). Ter informatie, een UVB-factor van 30 betekent dat er een UVB-dosis die 30 keer hoger nodig is om een beschermde huid te verbranden.

Overmatige blootstelling aan de zon kan tot vroegtijdige veroudering van de huid en het ontstaan van huidkanker leiden.

Je mening over : ECTOïNE

U kunt een advies van het product door het onderstaande formulier in te vullen. Alle velden die zijn gemarkeerd met een ( * ) zijn verplicht. Uw bericht zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. Voor eventuele vragen, stuur een email aan: contact@etatpur.nl
Selecteer de ster die overeenkomt met uw opmerking.

Hoe waardeert u dit product? : *


Log in om verder te gaan
Printen

In-Skin

 

Logo In-Skin

Aangezien een werkstof niet alleen puur moet zijn om daar te werken waar de huid dat nodig heeft, heeft ETAT PUR een speciale formule ontwikkeld die het indringen van iedere Pure werkstof bevordert.
Iedere formule werd bestudeerd om op dynamische wijze de Pure werkstof naar de juiste plek te brengen voor een optimale doeltreffendheid.
Dat is het gepatenteerde IN-SKIN ® systeem.


Een van de belangrijkste functies van de huid is haar barrièrefunctie.

Deze wordt in twee richtingen uitgeoefend:

  • zij voorkomt het verlies van vocht, elektrolyten en andere bestanddelen van het menselijke lichaam
  • en verhindert het binnendringen van moleculen uit de omgeving

Deze barrièrefunctie is echter niet overal op het huidoppervlak gelijk (haar- en huidsmeerkanalen, zone rond het oog, afhankelijk van de diverse lichaamsdelen...) en deze relatieve doorlatendheid maakt het in de huid opnemen van werkstoffen mogelijk.
De aard van de meeste werkstoffen maakt hun opname via topische wijze mogelijk.
Om hun opname mogelijk te maken, is het van belang deze te combineren met een "vervoermiddel" dat hen naar de plaats van bestemming brengt.
Dat is de belangrijkste functie van het gepatenteerde IN-SKIN systeem.