XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Rutine - A42

Couperosehuid
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Rutine wordt aanbevolen voor de huid met couperose. Het roodgevlekte uiterlijk van dit huidtype is vaak het gevolg van een verwijding van de bloedvaten, die zo zichtbaar worden. Deze bloedvaten worden hoe langer hoe brozer en het is dan ook belangrijk deze te beschermen en te versterken.

  • meer informatie

    • Rutine is in de medische wereld alom bekend om zijn vermogen de bloedvaten te beschermen. De stof versterkt op efficiënte wijze de vaatwanden en helpt het ontstaan van kleine rode vlekjes op de huid te verminderen.

RUTINE : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 3 tot 5 druppels aanbrengen op de wangen en licht kloppen om deze tot aan de neusvleugels over de huid te verdelen. Vervolgens cirkelvormige bewegingen maken voor opname ter hoogte van de te behandelen zones.

 De kleur van dit product is groen-geel en straalt de natuurlijke teint van Rutine uit, gecombineerd met het IN-SKIN® systeem in de efficiënte dosis. Eenmaal aangebracht op de huid trekt het product onmiddellijk in, zonder enig gekleurd spoor achter te late

ONDERHOUDSKUUR:   

 INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor tijdelijke roodheid : gedurende 2 weken de pure Actieve stof Rutine.
- Als de huid ook zeer droog is: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Rutine 's morgens en de pure Actieve stof D-Panthenol 's morgens gebruiken.
- Als de huid ook gevoelig en geïrriteerd is: gedurende 1 week de pure Actieve stof Rutine en depure Actieve stof Enoxolone 's morgens na elkaar gebruiken.
- Voor de rijpe, dunne en kwetsbaar geworden huid: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Rutine en de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's morgens en 's avonds na elkaar gebruiken.

 Deze actieve stof is gevoelige voor hoge temperaturen. Om het product efficiënt te houden, dit niet blootstellen aan een warmtebron.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Rijpe huid: Verdichtende regenererende verzorging.
Droge huid: Romige voedende crème.
Zeer droge huid: Ultrarijke voedende balsem
Gevoelige en sterk reagerende huid: Kalmerende relipiderende verzorging.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Rutine op diverse niveaus in de huid actief is:

1

Afname van de intensiteit van de doorlatendheid en de broosheid van de bloedvaten
Rutine, een molecule uit de familie van de flavonoïden, vermindert de doorlatendheid van de bloedvaten door middel van diverse complexe mechanismen. De bloedstroom in de kleine bloedvaten wordt gereguleerd en deze worden minder verwijd.

2

Bescherming van de wand van de bloedvaten
Rutine pakt de vrije radicalen aan die de vaatwanden beschadigen. Door deze sterk reagerende moleculaire verbindingen wordt de weerstand van de bloedvaten versterkt.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Rutine (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Rutine, een puur molecuul uit de Fava d'Anta en de Uncaria (zuiverheidsgraad = 94%) [DISODIUM RUTINYL DISULFATE]
De flacon bevat 270 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar de huid het nodig heeft, wordt de pure Actieve stof Rutine gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen werkstof kan tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, DICAPRYLYL CARBONATE, PROPANEDIOL, DISODIUM RUTINYL DISULFATE** , ALCOHOL, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, SODIUM CITRATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, LACTIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, COCO-GLUCOSIDE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*, TOCOPHEROL.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Rutine is een natuurlijke flavonoïde die men terugvindt in talrijke planten. De uitzonderlijke eigenschappen, van de in het midden van de 19e eeuw ontdekte Rutine, interesseerden al snel de wetenschap.

Sinds de jaren '50 werden er talrijke, aan de weldadige eigenschappen van deze molecule gewijde studies gepubliceerd. Er werd aangetoond dat, net als de meeste flavonoïden, Rutine niet alleen uitstekend vrije radicalen weet te bestrijden, maar ook zeer efficiënt is om de bloedcirculatie te verbeteren en de bloedvaten minder broos en doorlatend te maken.

Bij toepassing in therapieën worden derivaten van Rutine (oxerutine) tegenwoordig gebruikt in de samenstelling van diverse behandelingen ter bestrijding van doorbloedingproblemen.

Rutine is in de loop van de tijd een referentie op het gebied van dermatologie geworden voor problemen die verband houden met couperose.

Oorsprong / Video

Deze pure Actieve stof is een extract van de Fava d'Anta en de Uncaria, geconcentreerd inRutine.

De door ETAT PUR geselecteerde Fava d'Anta (Dimorphandra mollis) en Uncaria worden op duurzame en milieuvriendelijke wijze gekweekt in Brazilië door plaatselijke producenten. Alleen sommige bladeren worden geplukt, om de groei van deze bomen niet te hinderen.

Rutine wordt uit deze bomen gehaald door middel van een zeer specifiek, door ECOCERT goedgekeurd mechanisme. De kwaliteit van het extract wordt vervolgens gecontroleerd, om een constant gehalte van Rutine te kunnen garanderen: voor meer dan 94% puur.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Rutine Pure werkstof A42

Met zijn bloedvaten beschermende en ontstekingremmende eigenschappen is rutine uitermate geschikt voor de huid die snel rood wordt (tijdelijke of permanente vlekken) en/of last heeft van couperose (verwijde bloedvaten).
Deze stof heeft tevens antioxiderende eigenschappen, waarmee deze enige invloed op huidveroudering heeft.

Printen