XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Resveratrol - A05

Gevestigde rimpels
 
 • Indicaties

  • De pure Actieve stof Resveratrol wordt in het bijzonder aanbevolen voor diepe en gevestigde rimpels. In de loop van de tijd wordt het steunweefsel van de huid minder dicht en vormen zich rimpels. Dit is voornamelijk te wijten aan de herhaalde aanvallen van vrije radicalen op de verschillende bestanddelen van de huid.
   De actieve stof wordt zeer gewaardeerd door de rijpe huid met incidentele oneffenheden (glimmende huid en puistjes).

 • meer informatie

  • De in wijnranken aanwezige Resveratrol is een krachtige molecule tegen huidveroudering. Deze actieve stof beschermt niet alleen de huid tegen door de vrije radicalen veroorzaakte schade, maar verhoogt tevens de levensduur van de cellen door de productie van de eiwitten, sirtuïnes, te stimuleren. Het aantal en het oppervlak van de rimpels nemen zo af.

RESVERATROL : Aanvullende producten

     
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: schudden voor gebruik en 4 druppels op het gezicht aanbrengen, masseren tot volledige opname, met extra aandacht voor de rimpels.

 De kleur van dit product is kastanjebruin en straalt de natuurlijke teint van Resveratrol uit, gecombineerd met het IN-SKIN® systeem in de efficiënte dosis. Eenmaal aangebracht op de huid trekt het product onmiddellijk in, zonder enig gekleurd spoor achter te laten.

ONDERHOUDSKUUR: 2 keer per dag 's morgens en 's avonds, gedurende minstens 2 maanden gebruiken.
Voor een aanpak van diepe rimpels is een langdurige kuur nodig.
Om voor de hele kuur voldoende product te hebben, raden wij u aan 2 flacons pure Actieve stof Resveratrol aan te schaffen.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor een grondige regenererende werking: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Resveratrol 's morgens en de pure Actieve stof Hyaluronzuur 's avonds gebruiken. Herhalen indien nodig.

Deze actieve stof is gevoelige voor hoge temperaturen. Om het product efficiënt te houden, dit niet blootstellen aan een warmtebron.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast. Biomimetische skincare producten aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Verstevigende aanspannende crème.
Suggestie voor de avond: Verdichtende regenererende verzorging.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Resveratrol op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Bescherming van de huidcellen en -weefsels
Resveratrol beschermt de huidcellen en -weefsels tegen door de vrije radicalen veroorzaakte schade. Een in vitro test toonde zo zijn vermogen aan om 95% van de peroxidatie van de lipiden te voorkomen.
De beter beschermde huid kan zich beter verdedigen tegen agressieve invloeden van buitenaf en veroudert minder snel.

2

Invloed op de celdifferentiatie
Resveratrol heeft invloed op de differentiatie van de cellen van de lederhuid (retinol-achtige werking). De vernieuwing van de huid wordt gestimuleerd.

3

Invloed op de normalisering van de talg
Een in vitro test toonde een specifieke werking op de talgproductie om de gemengde huid of incidentele oneffenheden (glimmende huid, puistjes) te normaliseren.

4

Optimalisering van de levensduur van de cellen
Resveratrol optimaliseert de levensduur van de cellen door de productie te stimuleren van de sirtuïnes, eiwitten die de levensduur van de cellen verlengen. Dit werd aangetoond in vitro, op kweken van oude fibroblasten.

5

 

Specifieke aanpak van rimpels
Een klinische studie uitgevoerd op 20 vrouwen tussen 49 en 69 jaar met diepe rimpels toonde de volgende resultaten:

 • het oppervlak van de rimpels verminderde met 23%
 • het aantal rimpels verminderde met 71%
 • 80% van de vrouwen noteerde een verbeterd uiterlijk van hun huid na 56 dagen.

 

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Resveratrol (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Extract van Wijnranken met een gegarandeerd gehalte aan monomeren en oligomeren van Resveratrol [INULIN VITIS VINIFERA (DRUIF) WIJNRANK EXTRACT]
De flacon bevat 70 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Resveratrol gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen werkstof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.


Ingrediënten: AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, DICAPRYLYL CARBONATE, ALCOHOL, INULIN, C14-22 ALCOHOLS, VITIS VINIFERA (GRAPE) VINE EXTRACT**, CAPRYLOYL GLYCINE, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CETEARYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, COCO-GLUCOSIDE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*, TOCOPHEROL.

*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Resveratrol is een polyfenol die van nature aanwezig is in rode vruchten, zoals druiven en bramen en in sommige planten, zoals eucalyptus en wijnranken.

Deze werd rond 1980 ontdekt in Japan, toen een team onderzoekers deze identificeerde in gedroogde wortels van Polygonaceae. Deze wortels werden eeuwenlang door de traditionele Japanse en Chinese geneeswijzen gebruikt om diverse ziektes te behandelen (huidallergieën en -ontstekingen).

Vervolgens wisten meerdere onderzoekers zijn krachtige vrije radicalen bestrijdende werking aan te tonen.

Deze stof werd veelvuldig bestudeerd, omdat deze deel uitmaakt van de Franse paradox: in Zuidwest Frankrijk is, ondanks dan men daar veel dierlijke vetten eet, het aantal hart- en vaatziektes verrassend laag. De verklaring hiervoor is het feit dat deze consumptie gecombineerd wordt met Resveratrol, die men van nature terugvindt in wijn!

Resveratrol draagt namelijk bij tot de regulering van het cholesterolgehalte. Tegenwoordig wordt de stof veel gebruikt als voedingssupplement.

Sinds enkele jaren wordt Resveratrol eveneens gebruikt in de formule van cosmeticaproducten. Het is niet alleen één van de krachtigste antioxidanten die er te vinden zijn, maar het is eveneens bewezen dat de stof de levensduur van cellen verlengt. Er is een specifieke invloed op de sirtuïnes, kleine, in 2000 ontdekte moleculen, die er voor zorgen dat het DNA van de cellen intact blijft.

Een studie toonde aan dat van de meer dan 20.000 geteste actieve stoffen. Resveratrol het beste in staat was de productie van deze sirtuïnes te stimuleren.

De weldadige eigenschappen hiervan voor de huid worden nog steeds intensief bestudeerd.


Oorsprong / Video

De door ETAT PUR geselecteerde wijnranken zijn afkomstig uit de wijngaarden rond Bordeaux. Zij worden gewonnen tijdens de jaarlijkse snoei van de wijnsoorten Merlot en Carbernet franc.

Het gezochte actieve deel hiervan wordt vervolgens geleidelijk aan geëxtraheerd, geconcentreerd en gezuiverd door middel van een zeer specifieke, gepatenteerde methode.

Men verkrijgt zo een extract van wijnranken met een gegarandeerd gehalte aan Resveratrol (monomeren en oligomeren).

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Resveratrol - Pure werkstof A05

Resveratrol is een huidveroudering voorkomende molecule met een groot potentieel, dankzij de sterke antioxiderende en vrije radicalen bestrijdende activiteit en « retinol-like » werking. Ook zijn goede tolerantieprofiel is biedt voordelen. Topische tretinoïne (zure vitamine A), de huidveroudering bestrijdende molecule bij uitstek in de dermatologie met een beproefde doelmatigheid, ziet zijn gebruik beperkt door problemen van een slechte tolerantie, waardoor besloten werd andere moleculen te zoeken die even efficiënt zijn, maar beter verdragen worden.

Printen