XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Citroenzuur - aha - A60

Verwijde poriën, doffe huid
 
 • Indicaties

  • De pure Actieve stof Citroenzuur wordt aanbevolen voor een doffe, minder stralende teint.
   Deze wordt eveneens aanbevolen om de huidtextuur strakker te maken en de teint te egaliseren.

 • meer informatie

  • Citroenzuur is een fruitzuur - AHA-, met adstringerende, peelende en regenererende eigenschappen.
   Het vernauwt de verwijde poriën en bevordert de verwijdering van dode cellen. Het stimuleert de vorming van nieuwe cellen voor een nieuw vel. De huid ziet er weer transparant en stralend uit.

CITROENZUUR - AHA : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 4 druppels aanbrengen op het gezicht en daarbij de oogcontour vermijden.


ONDERHOUDSKUUR: 1 tot 3 keer per week gebruiken, uitsluitend 's avonds.

AANVALSKUUR: 1 keer per week, 's avonds gebruiken, gedurende een week (om de dag bij een droge of gevoelige huid) en vervolgens 1 tot 3 keer per week 's avonds, zolang dat nodig is.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de huid ook oneffenheden heeft (puistjes en mee-eters): gedurende 2 weken de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en iedere avond of om de avond de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA gebruiken.
- Voor de kwetsbaar geworden en fletse rokershuid: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA om de avond en de pure Actieve stof Ellaginezuur iedere morgen gebruiken.
- Voor pigmentvlekken: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA om de avond en de pure Actieve stof Arbutine, iedere ochtend en om de avond (de avonden waarop de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA niet wordt aangebracht) gebruiken.

Let op, dit product kan niet aangebracht worden op de zeer droge, gevoelige en geïrriteerde huid.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Verzorging voor een stralende teint.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Citroenzuur op diverse niveaus in de huid actief is:

1

Regulering van vervelling
Door de cohesie van de dode cellen aan het huidoppervlak te verminderen, bevordert Citroenzuur hun verwijdering en wordt de groei van nieuwe cellen voor een nieuw vel gestimuleerd.

Met zijn adstringerende eigenschappen worden de verwijde poriën vernauwd en wordt de huidtextuur gladder.

2

Versnelling van de celvernieuwing
De peelende werking van Citroenzuur zorgt voor een minder dik huidoppervlak (hoornlaag) en gaat gepaard met een toename van de dikte van de onderste lagen.
De dode cellen worden namelijk snel vervangen door jongere cellen die een zichtbaar helderdere huid vormen.

3

Stimulering van de syntheses van de hoofdbestanddelen van de huid
Citroenzuur stimuleert de productie van GAG's (glucoaminoglycanen) en verhoogt het aantal collageen- en elastinevezels.

4

Controle van de pigmentatie
Er is door middel van biopsies van de huid aangetoond dat een behandeling met Citroenzuur (2 keer/dag gedurende 6 maanden toegepast) voor een betere verdeling zorgt

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Citroenzuur (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Citroenzuur, een pure molecule (zuiverheidgraad > 99%) [CITROENZUUR, NATRIUMCITRAAT]
De flacon bevat 3000 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.


IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID**, PROPANEDIOL, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, CARNOSINE, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

De AHA's (Hydroxyzuur) zijn van nature aanwezig in talrijke vruchten, planten en zuivelproducten.

De doelmatigheid hiervan is sterk afhankelijk van hun concentratie:

 • lage concentratie (2 tot 5%): een hydraterende werking
 • hoge concentratie (10 tot 25%): een peelende en regenererende werking die van invloed is op de teint. De wetenschap heeft de regenerende doelmatigheid en het vermogen de collageen- en elastinesynthese te stimuleren bevestigd.
 • zeer hoge concentratie (30 tot 70%): uitsluitend bestemd voor medisch gebruik, voor peelings en specifieke dermatologische behandelingen.
Oorsprong / Video

Het door ETAT PUR geselecteerde Citroenzuur, een natuurlijk bestanddeel van de citroen, wordt verkregen door een biotechnologische methode om de kwaliteit en een hoge zuiverheidsgraad te kunnen garanderen.

De revolutionaire en veilige biotechnologieën worden veel gebruikt in de farmaceutische industrie voor de uitwerking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

De productie van Citroenzuur beantwoordt aan zeer strenge kwaliteitsnormen. De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd tot een 99% puur Citroenzuur.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Citroenzuur - Pure werkstof A60

Citroenzuur is een fruitzuur (AHA). Deze zuren, en in het bijzonder glycolzuur, worden veel gebruikt in de dermatologie voor het uitvoeren van oppervlakkige peelings. In deze concentratie (10%) kan citroenzuur dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week gebruikt worden, want het heeft een beter tolerantieprofiel dan kleinere AHA’s (glycolzuur, melkzuur).

Bedenk echter wel dat bij de eerste toepassingen de huid kan prikken, voornamelijk als het een gevoelige huid betreft. In dat geval moet u echter proberen door te zetten, desnoods met minder toepassingen, want in het algemeen verdwijnt dit onaangename gevoel na enkele weken. Er zijn echter huidtypen die fruitzuren nooit zullen verdragen.

Citroenzuur werkt peelend en versnelt de vernieuwing van de opperhuid en deze peelende werking geeft de teint meteen al na de eerste weken een zichtbare oppepper. Bij een langer gebruik (enkele maanden) kan de huid er jeugdiger uitzien, als gevolg van een verbetering van de kwaliteit van de lederhuid: toename van de glycosaminoglycanen, van de collageensynthese en van de elastische vezels.

 

Meer weten over de peelings

Er bestaan verschillende soorten chemische peelings die aanbevolen worden in geval van veroudering van de huid van het gezicht, maar ook van de hals het decolleté en de rug van de handen. De peelings worden aan de hand van de mate van opname door de huid geklasseerd. Van de meest oppervlakkige tot de diepste zijn zij bedoeld voor een min of meer duidelijk verouderde huid. De voordelen voor de huid zijn een gedeeltelijke of complete vervanging van de opperhuid (oppervlakkige tot gemiddelde peelings) tot zelfs de aantasting van de lederhuid om de synthese van nieuw collageen te stimuleren, met als resultaat een gladde huid (gemiddelde tot diepe peelings)

In Frankrijk worden er vooral peelings met alfa-hydroxyzuren (AHA) uitgevoerd, voor gevallen van een als gevolg van zonlicht enigszins verouderde huid. Er zijn meerdere sessies van 1 keer per maand nodig voor een optimaal resultaat, waarbij de concentraties aan AHA (20 tot 70%) geleidelijk verhoogd worden. Zij zijn efficiënt voor ondiepe rimpels en voor sommige pigmentproblemen, met als resultaat een meer effen, stralende en zuivere teint.

Gemiddelde peelings (trichloorazijnsuur van 35 of 50%) en vooral diepe peelings (fenol) zijn bedoeld voor de door zonlicht sterk verouderde huid. Zij zijn efficiënter dan oppervlakkige peelings, maar ook pijnlijker en met zwaardere gevolgen. Deze dienen door getrainde specialisten uitgevoerd te worden.

Printen