XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Cafeïne 5% - A90

Cellulitis
 
 • Indicaties

  • De pure Actieve stof Cafeïne wordt aanbevolen tegen cellulite en de sinaasappelhuid. 9 op de 10 vrouwen hebben last van deze lelijke vetophopingen die vaak met geen dieet te bestrijden zijn (buik, dijen, billen, heupen...).

 • meer informatie

  • Cafeïne heeft dankzij zijn afslankende eigenschappen een doelgerichte werking op de vetcellen, waardoor cellulite aanzienlijk verminderd kan worden. De huid wordt steviger en de sinaasappelhuid wordt minder.

Aanwijzingen voor gebruik

Voor het lichaam: met behulp van de pompflacon de benodigde hoeveelheid aanbrengen op de te behandelen zones (buik, dijen, billen, heupen...). Masseren tot volledige opname. Voor een optimale doelmatigheid met cirkelvormige bewegingen van onder naar boven masseren. De massagebewegingen versterken de afslankende werking van Cafeïne.

ONDERHOUDSKUUR : 2 keer per dag gebruiken. Minimale gebruiksduur: 2 maanden.

 Als aanvulling is het aanbevolen een aangepast dieet te volgen en regelmatig een sport te beoefenen.

Niet gebruiken bij de zwangere of borstvoeding gevende vrouw zonder medisch advies.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie: Verstevigende remodellerende melk lichaam.

GOED OM TE WETEN: 

 • Cellulitis is een probleem dat voornamelijk bij vrouwen voorkomt: 85% van de vrouwen die ouder zijn dan 20, worden getroffen door deze onfraaie vetophopingen die bestand zijn tegen elke vorm van afslanken dmv een dieet (gebaseerd op de Rawlings studies uit 2006).
 • Opgelet, de zichtbare "sinaasappelhuid" wordt onderverdeeld in 3 types cellulitis: zachte cellulitis, adipeuze cellulitis en fibreuze cellulitis. 
  • Adipeuze cellulitis komt overeen met plaatselijke vetophopingen op de dijen, billen en soms op de buik en heupen. 
   • De gevolgen voor de huid? Zichtbare sinaasappelhuid. 
   • Welke actieve stof wordt aanbevolen? De Pure Actieve Stof Cafeïne 5% (A90).
  • Zachte cellulitis is een gevolg van vochtophoping en komt voor bij mensen met een slechte bloed- en lymfecirculatie.
   • De gevolgen voor de huid? Een gevoel van vermoeide benen en zichtbare sinaasappelhuid. 
   • Welke actieve stof wordt aanbevolen? De Pure Actieve Stof Escine (A92).
  • Fibreuze cellulitis is plaatselijk aanwezig op de dijen en knieën, het is hard en pijnlijk bij het aanraken. Omdat deze al langer aanwezig is, is het moeilijker te verwijderen. Het verwijderen van fibreuze cellulitis gaat gepaard met een specifieke massagetechniek (rolmassage) die de vezels van bestaande vetophopingen "breken".
   • De gevolgen voor de huid? Zichtbare sinaasappelhuid. 
   • Welke actieve stoffen worden aanbevolen? 's Morgens de Pure Actieve Stof Cafeïne 5% (A90) en 's avonds de Pure Actieve Stof Escine (A92).
 • U kunt tegelijkertijd verschillende Pure Actieve Stoffen gebruiken maar wij raden u aan om ze niet met elkaar te mengen. U kunt ze beter één voor één, rechtstreeks op de huid aanbrengen. Wij adviseren om niet meer dan 3 actieve stoffen gelijktijdig te gebruiken; de doeltreffendheid van actieve stoffen neemt af naarmate de huid is verzadigd.
 • Als aanvulling op de regelmatige toepassing van deze Pure Actieve Stoffen, raden wij u uiteraard regelmatige lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding aan.
 • Binnen 3 maanden na opening gebruiken voor een maximale doeltreffendheid.
Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Cafeïne op diverse niveaus in de huid actief is:

1

Stimulering van de vetverbranding
Cellulite wordt gekenmerkt door een uiterlijk van vetkussentjes, ook wel "sinaasappelhuid" genoemd. Dit is het gevolg van het opzwellen van de adipocyten (vetcellen) die zich met vet vullen. Om dit verschijnsel op te lossen, moet de eliminatie van de vetten gestimuleerd worden (lipolyse). In het organisme is er echter een enzym dat de lipolyse remt: fosfodiesterase. Cafeïne is in staat dit enzym af te remmen en de vetverbranding te versterken.

2

Afremmen van het vervoer van glucose
De door een te zoete voeding aangevoerde glucose wordt in de adipocyten in de vorm van vetten opgeslagen. Cafeïne heeft het vermogen het vervoer van glucose naar zijn opslagplaats af te remmen, om zo de vorming van vetophopingen te beperken.

3

Afremmen van de lipogenese
In de loop der jaren neemt het aantal voor de cellulite verantwoordelijke vetcellen steeds meer toe, waardoor er steeds meer nieuwe vetten worden opgeslagen: dit verschijnsel heet lipogenese. De reeds aanwezige cellulite kan hierdoor toenemen: we spreken dan over verhoogde of hardnekkige cellulite en deze voelt vaak pijnlijk aan. Cafeïne is in staat dit verschijnsel van lipogenese af te remmen door de expressie van een eiwit te verminderen die de vetzuren omzet in triglyceriden die in de adipocyten worden opgeslagen.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Cafeïne (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : **Cafeïne, verkregen uit groene koffiebonen [CAFFEINE]
De flacon bevat 2500 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken waar dat nodig is, wordt de pure Actieve stof Cafeïne gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem. De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, CAFFEINE**, PROPANEDIOL, ALCOHOL, SODIUM SALICYLATE, CAPRYLOYL GLYCINE, LECITHIN, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, SILICA, GLYCERIN, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, BIOSACCHARIDE GUM-1, LACTIC ACID, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM ANISATE, SODIUM LEVULINATE, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Cafeïne is een natuurlijk molecule dat men terugvindt in planten als de Guarana, thee en natuurlijk de koffieplant.

Cafeïne wordt al sinds de Oudheid gebruikt en helpt vermoeidheid te verminderen, de oplettendheid te stimuleren en beter gehumeurd te zijn. Pas veel later kwam men er achter dat deze werkingen verhoogd worden wanneer de planten in warm water worden geweekt.

Cafeïne wordt voornamelijk gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie (koffie, frisdranken, energiedranken) en is de meest verbruikte psychoactieve stof ter wereld. Deze wordt ook gebruikt als voedingssupplement tegen vermoeidheid, in de farmacologie ter bestrijding van vermoeidheid en in de dermatologie om vetverbranding te stimuleren.

Oorsprong / Video

De door ETAT PUR geselecteerde Cafeïne is afkomstig van koffieproducenten uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Met deze rondreis beschikt men het hele jaar over rijpe koffiebonen.

De koffiebonen worden niet gebrand om alle actieve moleculen die zij bevatten te beschermen. Het actieve deel wordt geleidelijk aan geïsoleerd, geconcentreerd en gezuiverd tot een extract verkregen wordt dat bijna 60% Cafeïne bevat.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Cafeïne - Pure werkstof A90

Cafeïne, een om zijn afslankende werking bekend staande vetafdrijvende werkstof, is de werkstof bij uitstek voor cosmeticaproducten tegen cellulite. Deze moet met cirkelvormige, opgaande massagebewegingen worden toegepast om het binnendringen van het product te bevorderen, maar vooral ook om drainage van de lymfen te stimuleren, omdat deze in geval van bestaande cellulite vaak niet goed werken.

Cellulite neemt ook af bij een evenwichtige, vezelrijke en zoutarme voeding en door regelmatige lichaamsbeweging.

Printen