XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Arbutine - A72

Pigmentvlekken
Geef uw mening - 0 mening(en)
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Arbutine wordt aanbevolen voor het behandelen van overmatig gepigmenteerde zones en bruine vlekken. Zij vermindert het melaninegehalte en bleekt de huid en de door zonnebrand veroorzaakte sporen.

  • meer informatie

    • Door de productie van melanine, het voor de kleuring van de huid verantwoordelijke pigment, af te remmen, licht Arbutine de huid op, maakt deze de vlekken minder intens en wordt de teint gelijkmatiger. De stof heeft namelijk depigmenterende eigenschappen die de huid oplichten.

Dit product wordt niet meer verkocht

€ 32,00
(213.3€ / 100 ml)

ARBUTINE : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik


Voor losse plekjes op gezicht, decolleté en handen: schudden voor gebruik en 1 tot 2 druppels aanbrengen op de vlekken.

 

De kleur van dit product is beige en straalt de natuurlijke teint van Arbutine uit, gecombineerd met het IN-SKIN® systeem in de efficiënte dosis. Eenmaal aangebracht op de huid trekt het product onmiddellijk in, zonder enig gekleurd spoor achter te laten 

ONDERHOUDSKUUR: 2 keer per dag gebruiken. Minimale gebruiksduur: 2 maanden.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de teint flets is en te weinig straalt: gedurende 3 weken de pure Actieve stof Arbutine 's morgens en de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA 's avonds gebruiken. Indien nodig herhalen.
- Voor de kwetsbaar geworden rokershuid: gedurende 3 weken de pure Actieve stof Arbutine 's morgens en de pure Actieve stof Ellaginezuur 's avonds gebruiken. Herhalen indien nodig.

Na het aanbregen, niet blootstellen aan de zon. Bij blootstelling aan de zon een geschikt zonneproduct gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Hydraterende lichte emulsie SPF 10 of Hydraterende smeltende crème SPF 10.
Bij blootstelling aan de zon: een zonneproduct met een hogere beschermingsfactor aanbrengen (SPF 30 tot 50).

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat het getitreerde extract van Arbutine op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Depigmenterende eigenschappen
Arbutine werkt depigmenterend en beperkt de activiteit van enzymen, zoals de tyrosinase of de DHICA polymerase, enzymen die verantwoordelijk zijn voor de pigmentvorming. Arbutine trekt in de huid zonder de celvermenigvuldiging te wijzigen en remt de productie van melanine af.

Een in vivo studie werd uitgevoerd onder personen met een sterke pigmentering als gevolg van een sterke blootstelling aan UV-stralen. Na een behandeling van 7 dagen was de pigmentering aanzienlijk afgeremd ten opzichte van de niet-behandelde zone.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Arbutine (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Extract van Berendruifbladeren met een gegarandeerd gehalte aan Arbutine [ARCTOSTAPHYLOS UVA-URSI LEAF EXTRACT]
De flacon bevat 150 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Arbutine gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, GLYCERIN, ISOTRIDECYL STEARATE, PROPANEDIOL, ALCOHOL, ARCTOSTAPHYLOS UVA URSI LEAF EXTRACT**, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CETEARYL ALCOHOL, MALTODEXTRIN, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, COCO-GLUCOSIDE, SILICA, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*, FRAGRANCE (PARFUM).
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

De oplichtende eigenschappen van Arbutine werden in de jaren '80 in Japan ontdekt. Deze stof werd al in de 18e eeuw gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen: kalmerend, antibacterieel en depigmenterend.

Een grote hoeveelheid van dit molecuul is terug te vinden in de bladeren van de Berendruif. Deze kleine struik met rode bessen is zeer populair in Azië.

Arbutine is dus een depigmenterende actieve stof die veel in de cosmetica gebruikt wordt om de vorming van melanine af te remmen. Deze wordt zeer gewaardeerd, omdat zij goed door de huid getolereerd wordt, geen irritaties veroorzaakt en geen bijwerkingen heeft.

Oorsprong / Video

Deze pure Actieve stof is een extract uit de bladeren van de Berendruif, een kleine struik met rode bessen die in het onderhout groeit. ETAT PUR heeft een in Siberië gevestigde producent geselecteerd.

Het gezochte actieve deel wordt voorzichtig uit de geoogste bladeren geëxtraheerd en vervolgens geconcentreerd en gezuiverd, zodat een Berendruifextract met meer dan 20% Arbutine verkregen wordt.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Arbutine - Pure werkstof A72

Arbutine is een derivaat van hydroquinone, welbekend om zijn depigmenterende eigenschappen. Hydroquinone is het depigmenterende middel dat bij uitstek gebruikt wordt in de dermatologie (uitsluitend op medisch voorschrift) in de vorm van preparaten volgens recept met concentraties variërend van 2 tot 5%.

Arbutine wordt beter verdragen dan hydroquinone en kan in cosmeticaproducten gebruikt worden. Voor een nog grotere doelmatigheid kan het gecombineerd worden met andere depigmenterende werkstoffen. Als de resultaten niet toereikend zijn, moet u een dermatoloog raadplegen om te kijken of er andere oplossingen zijn (preparaten met hydroquinone, een peeling, pigmentaire laser of een flashlamp).

Het belangrijkste is om de zon te verbannen om het ontstaan van vlekken te voorkomen en deze lichter te kunnen maken. Dit is tevens nodig om er zeker van te zijn dat dit product goed verdragen wordt. Vermijd dus zo veel mogelijk de zon en breng iedere 2 uur een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor tegen UVA (SPF 50+) en UVB aan.

Je mening over : ARBUTINE

U kunt een advies van het product door het onderstaande formulier in te vullen. Alle velden die zijn gemarkeerd met een ( * ) zijn verplicht. Uw bericht zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. Voor eventuele vragen, stuur een email aan: contact@etatpur.nl
Selecteer de ster die overeenkomt met uw opmerking.

Hoe waardeert u dit product? : *


Log in om verder te gaan
Printen

In-Skin

 

Logo In-Skin

Aangezien een werkstof niet alleen puur moet zijn om daar te werken waar de huid dat nodig heeft, heeft ETAT PUR een speciale formule ontwikkeld die het indringen van iedere Pure werkstof bevordert.
Iedere formule werd bestudeerd om op dynamische wijze de Pure werkstof naar de juiste plek te brengen voor een optimale doeltreffendheid.
Dat is het gepatenteerde IN-SKIN ® systeem.


Een van de belangrijkste functies van de huid is haar barrièrefunctie.

Deze wordt in twee richtingen uitgeoefend:

  • zij voorkomt het verlies van vocht, elektrolyten en andere bestanddelen van het menselijke lichaam
  • en verhindert het binnendringen van moleculen uit de omgeving

Deze barrièrefunctie is echter niet overal op het huidoppervlak gelijk (haar- en huidsmeerkanalen, zone rond het oog, afhankelijk van de diverse lichaamsdelen...) en deze relatieve doorlatendheid maakt het in de huid opnemen van werkstoffen mogelijk.
De aard van de meeste werkstoffen maakt hun opname via topische wijze mogelijk.
Om hun opname mogelijk te maken, is het van belang deze te combineren met een "vervoermiddel" dat hen naar de plaats van bestemming brengt.
Dat is de belangrijkste functie van het gepatenteerde IN-SKIN systeem.