XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Hyaluronzuur - A06

Gevestigde rimpels, huidverslapping
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Hyaluronzuur is in het bijzonder aanbevolen voor bestaande rimpels en bij stevigheidverlies. Zij is eveneens aanbevolen om de huid te regenereren: na een acnebehandeling, een intense blootstelling aan de zon of bij grote stress...

  • meer informatie

    • Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid. Het speelt een belangrijke rol om haar ongeschonden te houden. Maar bij het ouder worden neemt de hoeveelheid hiervan geleidelijk af waardoor er rimpels ontstaan en de huidweefsels verslappen. Alleen Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht wordt opgenomen in de diepste lagen van de huid en regenereert de huidmatrix. Het stimuleert de huid, zodat deze opnieuw haar eigen moleculen kan synthetiseren. De huid wordt glad gestreken en vindt haar soepelheid en veerkracht weer terug.

HYALURONZUUR : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik


      Voor het gezicht: 4 druppels aanbrengen op het gezicht, met extra aandacht voor de rimpels.

 

AANVALSKUUR: 's morgens en 's avonds gebruiken, gedurende 1 maand. Deze pure Actieve stof vormt een van nature hydraterend en beschermend laagje op de huid en het wordt dan ook aangeraden dit los te gebruiken (het is niet nodig om vervolgens een hydraterende crème aan te brengen).

ONDERHOUDSKUUR: 1 keer per dag gebruiken, bij voorkeur 's avonds. Kan zo lang als nodig is, gebruikt worden.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor diepe rimpels: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Hyaluronzuur ' s avonds en de pure Actieve stof Resveratrol 's morgens gebruiken. Minstens 3 keer per jaar toepassen.
- Voor vroegtijdige rimpels (teveel zon, roken...): gedurende 1 maand de pure Actieve stof Hyaluronzuur ' s avonds. Minstens 3 keer per jaar toepassen.
- Na een operatie: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Hyaluronzuur LW ' s avonds.
- Voor de rijpe, dunne en kwetsbaar geworden huid: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Hyaluronzuur LW ' s avonds en de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's morgens gebruiken. Herhalen indien nodig.

Als u na de pure Actieve stof Hyaluronzuur LW een Biomimetisch skincare product wilt aanbrengen, kunnen zich "pluisjes" vormen, maar dit doet niets af aan de doelmatigheid van de Actieve stof. Deze pure Actieve stof vormt een van nature hydraterend en beschermend laagje op de huid en het wordt dan ook aangeraden dit los te gebruiken
(het is niet nodig om vervolgens een hdyraterende crème aan te brengen).

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Regenererende werking van de huidmatrix
Diverse in vitro studies tonen het vermogen van Hyaluronzuur aan om de collageensynthese te stimuleren en de verspreiding van fibroblasten te verbeteren. Deze cellen synthetiseren van nature de collageen- en elastinevezels en het Hyaluronzuur in de huid.

De aldus gestimuleerde huid regenereert zich en haar matrix wordt dichter. De huid wordt steviger en de rimpels vervagen.

2

 

Stimulering van regeneratie
In vivo studies hebben aangetoond dat door toepassing van Hyaluronzuur de huid aanzienlijk beter herstelt:

  • activering van de re-epithelialisatie
  • regulering van de verspreiding en de migratie van de cellen
  • de nieuw gevormde opperhuid is minder ruw                                                               

3

 

Optimalisering van het vochtvasthoudende vermogen van de huid
In vitro studies hebben de stimulerende werking van Hyaluronzuur op de synthese van de bij de natuurlijke vochtstromen in de huid betrokken eiwitten aangetoond. De huid is zo beter in staat de watermoleculen vast te houden.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Hyaluronzuur (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Pure molecule van Hyaluronzuur (zuiverheidgraad > 85%) [GEHYDRATEERD]
De flacon bevat 100 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Hyaluronzuur LW gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen werkstof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten:  AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, CAPRYLOYL GLYCINE, HYDROLYZED HYALURONIC ACID**, SODIUM HYALURONATE***, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Hyaluronzuur is een molecule die van nature aanwezig is bij alle gewervelden, voornamelijk in de bind-, epitheel- en zenuwweefsels. Het is één van de hoofdbestanddelen van de extracellulaire matrix. Met deze matrix kunnen de cellen zich tot weefsel organiseren. Meer dan 50% van het totale gehalte aan Hyaluronzuur in het lichaam bevindt zich in de huid! Hieruit blijkt wel hoe belangrijk dit zuur is voor de toestand van onze huid.

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de lederhuid dat een belangrijke rol speelt bij de hydratatie en de elasticiteit van de huid. Men vindt de grootste aantallen hiervan in jonge organismes. In de loop van de tijd neemt de aanwezigheid hiervan af, met name omdat deze vernietigt wordt door de vrije radicalen waaraan wij worden blootgesteld (zon, verontreiniging...). Beetje bij beetje verliest onze huid vocht en ontstaan er rimpels.

Men schat dat op 50-jarige leeftijd mannen en vrouwen nog maar de helft bezitten van het Hyaluronzuur dat zij in hun kindertijd hadden.

Het zuur is in staat meer dan 1000 maal zijn gewicht in vocht vast te houden, herstelt de elastische eigenschappen van de huid, draagt bij aan haar hydratatie en helpt bij het gladstrijken van het oppervlak hiervan.

Zijn structuur werd vastgesteld in de jaren '30 in het laboratorium van Karl Meyer. Sindsdien bestudeert men nog steeds dit molecuul. Er bestaan talrijke verschillende kwaliteiten Hyaluronzuur die voornamelijk van elkaar verschillen op het gebied van hun moleculaire gewicht. Zij worden gebruikt in de dermatologie, de plastische chirurgie en de farmacie.

Bij plastische chirurgie wordt Hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht in de lederhuid geïnjecteerd om de huid onmiddellijk een glad en vol uiterlijk te geven.

Wanneer het op het huidoppervlak toegepast wordt met als doel de huid te regenereren, moet de molecule klein genoeg zijn om in de diepste lagen te kunnen dringen.

Om die reden heeft ETAT PUR Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht (Low Weight - LW) geselecteerd om efficiënte invloed op de regeneratie van de huidmatrix te kunnen uitoefenen.


Oorsprong / Video

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid. Om Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht en van uitstekende kwaliteit te verkrijgen, heeft ETAT PUR een biotechnologische methode geselecteerd.

De verkrijgingwijze is natuurlijk: er worden melkbacteriën en plantaardige substraten (tarwe en biet), en vervolgens plantaardige alcohol gebruikt om het gezochte actieve deel te extraheren.

Hierna volgen concentratie, hydrolyse en zuivering om Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht en voor meer dan 85% puur te verkrijgen.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve tof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Hyaluronzuur - Pure werkstof A06

Door de verspreiding van fibroblasten (cellen van de lederhuid) en de productie van collageen en hyaluronzuur te stimuleren, helpt deze molecule de huid te verdichten en rimpels te verminderen. Ook zijn gunstige werking op de hydratering van de huid is weldadig. De tolerantie is optimaal, aangezien het een molecule betreft die van nature in de lederhuid aanwezig is.

Het zuur wordt beperkt toegepast in de cosmetica, omdat deze grote molecule moeilijk via de opperhuid opgenomen wordt. Om die reden worden er moleculen met een laag moleculegewicht gebruikt. Hyaluronzuren met een hoog moleculegewicht worden gebruikt in de esthetische dermatologie ter opvulling van rimpels en worden rechtstreeks in de lederhuid gespoten om de rimpel te doen verdwijnen.


Printen