XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Propolis - A23

Acnégevoelige huid
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Propolis wordt voornamelijk aanbevolen voor de huid met oneffenheden (puistjes, roodheid, mee-eters...) en voor een grauwe teint.

  • meer informatie

    • Propolis is een natuurlijke, door bijen verzamelde stof. Deze heeft antibacteriële, regenerende en antioxiderende eigenschappen. Zij wordt gebruikt om de huid te zuiveren, de eliminatie van puistjes en mee-eters te bevorderen, de teint te egaliseren en roodheid en irritaties te kalmeren.

PROPOLIS : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 4 druppels aanbrengen op de schone, droge huid.


AANVALSKUUR: 's morgens en 's avonds gebruiken. Minimale gebruiksperiode : 3 weken.

ONDERHOUDSKUUR: één keer per dag, bij voorkeur 's morgens gebruiken.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor een grauwe teint: gedurende 1 week de pure Actieve stof Propolis 's morgens en de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA 's avonds (of om de avond bij een gevoelige huid) gebruiken.
- Voor puistjes: gedurende 3 weken de pure Actieve stof Propolis 's morgens en de pure Actieve stof Salicylzuur 2% 's avonds (of de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% voor een gevoelige huid) gebruiken.
- Voor een glimmende huid: de pure Actieve stof Propolis 's morgens en de pure Actieve stof Zink Gluconaat 's avonds gebruiken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Gebalanceerde matterende verzorging of Verzorging voor een stralende teint.
Suggestie voor de avond: Lichte hydraterende emulsie.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Propolis op diverse niveaus in de huid actief is:

1

Zuiverende eigenschap
Met zijn bacteriebestrijdende werking verwijdert de Propolis de bij de vorming van mee-eters en puistjes betrokken micro-organismen uit de huid.

2

Kalmerende werking
Propolis beperkt de irritaties die de roodheid op de huid veroorzaken.

3

Herstellend vermogen
Propolis stimuleert de celdeling om de huid te regenereren, en verhoogt de synthese van collageen, een belangrijke molecule voor de regeneratie.

4

Bescherming van de huid
Propolis bevat polyfenolen met vrije radicalen bestrijdende eigenschappen. Collageen, elastine en hyaluronzuur worden beschermd tegen de vernietigende werking van de vrije radicalen.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Propolis (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: Totaal extract van Propolis [PROPOLIS EXTRACT]
Deze flacon bevat 35 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Propolis gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem = AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, DISODIUM PHOSPHATE, GLYCERIN, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Propolis is een harsachtige stof die de bijen uit bepaalde planten halen. Het woord Propolis is afgeleid van het Griekse pro, « voor », en polis, « stad ». De bijen gebruiken Propolis als "cement" voor de bijenkorf, waarmee zij de toegang hiertoe gedeeltelijk afsluiten om de kolonie te beschermen en de temperatuur in de bijenkorf te regelen. Zij gebruiken het ook als natuurlijk ontsmettingsmiddel om de bijenkorf schoon te houden.

De antibacteriële en helende eigenschappen zijn al duizenden jaren bekend. De Egyptenaren maakten gebruik van de antiseptische eigenschappen voor het balsemen.

Aristoteles definieerde Propolis als een « remedie tegen huidaandoeningen, wonden en ettervorming ». De Inca's en Arabieren gebruikten Propolis om eczeem te behandelen.

In de 19e eeuw was deze stof het meest populair. Tijdens de Boerenoorlog in Zuid-Afrika gebruikten de artsen van het Engelse leger Propolis namelijk om de verwondingen te desinfecteren.

Recentelijk zijn er diverse wetenschappelijke studies gepubliceerd met betrekking tot de uitzonderlijke eigenschappen van Propolis.

In de dermatologie wordt de stof gebruikt voor zijn zuiverende, kalmerende en regenererende eigenschappen.

Oorsprong / Video

Propolis is een harsachtige stof die door de bijen uit sommige planten gehaald worden, zoals coniferen.

De door ETAT PUR geselecteerde Propolis komt uitsluitend uit Franse bijenkorven.

Deze Propolis soort bevat talrijke actieve moleculen, zoals polyfenolen, eiwitten en mineralen. De uitzonderlijke combinatie van al deze moleculen geeft de Propolis al zijn kracht.

Door middel van een alcoholische extractie kan het gezochte actieve deel (rijk aan polyfenolen) geïsoleerd worden en vervolgens gestabiliseerd en in een hydro-glycerinehoudende verbinding gedoseerd worden.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Propolis - Pure werkstof A23

Bij lichte tot matige acne heeft propolis zich zeer efficiënt getoond, dankzij zijn antibacteriële, ontstekingremmende en helende eigenschappen. Eén van de oorzaken van de vorming van een acne puistje is namelijk de verspreiding van een bacterie (Propionibactrerium acnes) in de talgklieren.

Het is dan ook een interessante werkstof als u last heeft van een teint die er als gevolg van enkele oneffenheden grauw uitziet.

Printen