XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

POLYFENOLEN VAN DENNEN
Belangrijkste indicatie: door verontreiniging kwetsbaar geworden huid

PURE ACTIEVE STOF A64
Bibliografisch overzicht

INCI-naam: PINUS PINASTER BARK/BUD EXTRACT
Extract van de schors van Zeeden (Pinus pinaster) getitreerd met Polyfenolen (gehalte > 90%)

Polyfenolen van dennen of PCO (ProCyanidol Oligomeren) worden verkregen uit de schors van zeeden uit Les Landes. Deze bioactieve moleculen, oligomeren van catechine en epicatechine, maken deel uit van een klasse van fenolverbindingen die men in talrijke planten terugvindt. Deze werden geïdentificeerd in druiven door Professor Masquelier van de universiteit van Bordeaux, die voor deze ontdekking patent aanvraagt in 1951. Hij voert vervolgens talrijke laboratoriumtests uit en slaagt er in deze PCO uit de schors van den te isoleren. Deze bestanddelen staan bekend om hun krachtige antioxiderende werking: hun activiteiten worden 50 keer hoger geschat dan die van vitamine C en E.
Hoewel zij veel voorkomen in de natuur, krijgen wij hiervan weinig via onze voeding binnen. OPC bevinden zich namelijk in de schil van groente en fruit, in de vliesjes die de pitten omhullen en in de zaden. Over het algemeen worden deze delen weggegooid bij het bereiden en het eten van het voedsel. Polyfenols uit den worden ook veel gebruikt om hun werking bij de preventie van celveroudering en de bescherming van de basiselementen van de huidmatrix.

WERKINGSMECHANISMEN / BEWIJZEN VAN DOELMATIGHEID

Polyfenolen van dennen hebben het vermogen de huid dichter te maken door de basiselementen van de huidmatrix te beschermen. Zij gaan namelijk een verbinding aan met collageen en elastine, waarmee hun afbraak voorkomen wordt [1, 2, 3].
Zij helpen tevens de huid te regenereren door de celvernieuwing te versnellen [4].
Bovendien beschermen de polyfenolen haar tegen oxidatieve stress door de vrije radicalen te vangen die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering [1].
Een in vivo studie toont aan dat zij het vermogen hebben de huid te ontgiften en te zuiveren door acne aanzienlijk te verminderen [4]. Dit resultaat is zeer waarschijnlijk te danken aan het feit dat de OPC de werking van ontstekingen veroorzakende media, zoals T-lymfocyten, afremt [5].
Zij zijn bovendien in staat de van nature in de huid aanwezige vitamine C vast te houden en te regenereren [6]. Tenslotte bezitten zij antibacteriële eigenschappen tegen grampositieve en gramnegatieve kleuring [1].

DE MENING VAN ONZE EXPERT

Deze moleculefamilie behoort tot de klasse van polyfenolhoudende antioxidanten, polymeer van catechine en epicatechine. Zij bezitten de algemene eigenschappen van de klasse: bescherming tegen vrije radicalen, in het bijzonder van de lederhuid, afremming van bepaalde ontstekingsverschijnselen. De antiseptische werking van bepaalde fenolgroepen kan interessant zijn voor acne bestrijdende producten. Helaas is er weinig vakliteratuur over klinische tests, waardoor het niet mogelijk is een hiërarchie op te stellen ten opzichte van beter bestudeerde producten waarvan het farmaceutische gebruik gevalideerd is, zoals catechine, rutine of, voor acne, azelaïnezuur. Hun in vergelijking met hun monomeren hoge moleculemassa's zouden een nadeel kunnen zijn voor hun penetratievermogen en het in vitro geobserveerde vrije radicalen bestrijdende vermogen kunnen wissen.
Concentraties van 1% werden voorgesteld in de vakliteratuur, dit is de gebruikelijke dosis voor een actieve stof van het type "moleculair vermogen".
Met hun antioxiderende, regenererende, zuiverende, ontstekingremmende, antibacteriële en beschermende eigenschappen ten opzichte van de basiselementen van de huidmatrix zijn de OPC van dennen met 1% goede actieve stoffen om de huid in een verontreinigde omgeving bij te staan.

EFFICIËNTE DOSIS

Alle publicaties en wetenschappelijke studies en gebruikelijke toepassingen van deze actieve stof en onze expert kwamen tot de conclusie dat de Pure actieve stof Polyfenolen van Dennen in een dosis van 25 mg per flacon gebruikt moet worden.

BIBLIOGRAFISCHE REFERENTIES


Deze gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze documenten kunnen uitsluitend gekopieerd en gedupliceerd worden ter informatie en voor een persoonlijk privé gebruik. Het gebruik van kopieën of duplicata voor andere doeleinden is uitdrukkelijk verboden en de gebruiker is hiervoor aansprakelijk volgens artikel L 122-3 van het wetboek van Intellectuele Eigendom.