XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

 

De Polyfenols

 

De polyfenols vormen een uitgebreide familie van moleculen die in grote hoeveelheden te vinden zijn in planten (argan, groene thee...) en meer in het bijzonder in vruchten (druiven, granaatappel...). Zij zijn onder te verdelen in diverse subfamilies, waaronder:

  • tannines, die verantwoordelijk zijn voor de samentrekkende werking van sommige vruchten
  • flavonoïden, die verantwoordelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bittere smaak van grapefruit
  • anthocyanen, die verantwoordelijk zijn voor de rode kleur van sommige vruchten

 

De rol van de polyfenols

Door hun weldadige werking op de gezondheid spelen de polyfenols een hoe langer hoe belangrijkere rol in de cosmetica-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Dit houdt verband met hun antioxiderende en beschermende eigenschappen.

Polyfenols zijn in staat de door ons organisme gegenereerde of door agressieve invloeden van buitenaf (verontreiniging, teveel zon, sigarettenrook…) veroorzaakte vrije radicalen te vangen. Zij helpen zo celveroudering te bestrijden en de belangrijkste moleculen van het organisme te beschermen.

In de huid zorgen de polyfenols dat collageen intact blijft en remmen zij de oxidatie van de lipiden in de weefsels af. Het is dan ook volkomen logisch dat sinds een jaar of tien voedingsdeskundigen hier interesse voor hebben en het eten van groente en fruit met een hoog gehalte aan polyfenols, zoals aardbeien, druiven en artisjok, aanbevelen.

De Pure werkstoffen van de familie der polyfenols

Als aanvulling voor de huid raden wij de volgende Pure werkstoffen aan:

A02 Argan : de Pure werkstof voor de eerste rimpels

A03 Groene thee : de Pure werkstof voor vroegtijdige rimpels

A05 Resveratrol : de Pure werkstof voor bestaande rimpels

A08 Apigenine : de Pure werkstof tegen kringen

A62 Ellaginezuur : de Pure werkstof voor de fletse rokershuid