XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

De oligo-elementen

Oligo-elementen zijn onmisbaar voor de goede werking van ons organisme. Zijn zijn zeer klein en in zeer kleine hoeveelheden aanwezig, maar spelen een essentiële rol. Zij hebben een sterke invloed op de gezondheid van onze organen en uiteraard op de eigenschappen van onze huid.

De belangrijkste oligo-elementen waarvan een gebrek van grote invloed is op de huid, zijn zink, magnesium en koper. Ook andere oligo-elementen spelen een belangrijke rol voor ons organisme, zoals selenium met antioxiderende eigenschappen voor de huid, ijzer dat van essentieel belang is bij de productie van hemoglobine, en fluor, dat essentieel is voor de gezondheid van ons gebit.

Belangrijkste oligo-elementen: Zink

Zink is nodig voor de goede werking van de cellen van de opperhuid. Het evenwicht in de talgproductie wordt hersteld en de huid wordt gezuiverd en geheeld. Het is een oligo-element dat veel gebruikt wordt in de dermatologie om zijn talgregulerende, antibacteriële, antioxiderende en ontstekingremmende eigenschappen. Men vindt zink vooral in vlees en vis, maar ook in sommige planten en graansoorten.

A20 Zink Gluconaat : de Pure werkstof die de overtollige talg en puistjes reguleert

Belangrijkste oligo-elementen: Magnesium

Magnesium werkt uitstekend tegen stress. Het is een oligo-element dat erkend wordt om zijn vermogen de overmatig reagerende huid te kalmeren en haar tegen vroegtijdige veroudering als gevolg van stress te beschermen. Men vindt magnesium vooral in chocolade, granen en gedroogde vruchten.

A63 Magnesium : de pure werkstof voor de door stress kwetsbaar geworden huid

Belangrijkste oligo-elementen: Koper

Koper is een oligo-element dat in de dermatologie gebruikt wordt voor zijn antibacteriële eigenschappen. Bovendien bevordert het de collageensynthese en beschermt het de huid, dankzij zijn vrije radicalen bestrijdende eigenschappen. Men vindt koper vooral in schaaldieren en chocolade. Er bestaat nog geen Pure werkstof Koper, maar dit oligo-element is te vinden in de Zuiverende micellaire reinigingslotion.

B02 Zuiverende micellaire reinigingslotion : een biomimetisch verzorgingsproduct