XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

 

De effecten van stress op de huid

 

De huid en het centrale zenuwstelsel zijn afkomstig uit hetzelfde celweefsel, de ectoderm, één van de drie oerlagen die de embryo vormen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de huid zo nauw verbonden is met het zenuwstelsel. Beklemming, stress, ergernissen en vermoeidheid zijn dan ook van invloed op de huid.

De werking van stress op de huid

Net als de rest van het organisme reageert de huid sterk op stress: hier vinden de ontstekingsreacties plaats, zoals eczeem, er ontstaan rode vlekken en de teint verandert. De cellen van de huid zijn bijzonder gevoelig voor stress, omdat de meeste van hen receptoren bevatten die op de zogenaamde "stresshormonen" reageren.

Deze hormonen komen vrij en veroorzaken een vernauwing van de bloedvaten: het huidweefsel wordt dan minder goed gevoed, het gezicht verandert van kleur en wordt bleker. Vervolgens verschijnen er andere tekens: de haren gaan rechtop staan en de zweetklieren beginnen zweet te produceren, met name op het voorhoofd, in de handpalmen en onder de oksels.

Vermoeidheid is ook van invloed op het uiterlijk van de huid: er verschijnen kringen en rode vlekken, de huid wordt ruwer en minder stralend en verliest aan frisheid.

De tekenen van stress op de huid corrigeren

Suggesties voor de gestreste en vermoeide huid:

Aanbevolen Pure werkstof:
A63 Magnesium : de Pure werkstof voor de door stress en vermoeidheid kwetsbaar geworden huid

Aanbevolen Biomimetisch verzorgingsproduct:
B37 Verzorging voor een stralende teint