XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

 

De huid en kou

 

Tijdens een periode van koud weer speelt de huid een belangrijke rol door haar barrièrefunctie en haar thermoregulerende vermogen. Door de koud ondergaat de huid echter talrijke agressieve invloeden die droogte en rode vlekken veroorzaken. De huid wordt dan droger, beschadigt en wordt gevoeliger.

De werking van kou op de huid

De kou heeft op twee wijzen invloed op onze huid:

  • Zij remt de bloedsomloop in de huid
  • Zij maakt het beschermende hydrolipidenlaagje dunner

Gevolgen van kou op de huid

De huid wordt droog en ruw, vertoont kloofjes en raakt geïrriteerd. De huid droogt uit, voornamelijk in het gezicht, op de lippen en op de handen en voeten. Dit verschijnsel is nog sterker bij personen die last hebben van eczeem of psoriasis, bij vrouwen in de menopauze en bij baby’s. De oorzaak van deze uitdroging is het feit dat kou de ophoping van droge cellen bevordert door de afbraak van dode cellen af te remmen.

Bij een zeer slechte bloedsomloop kunnen er winterhanden- en voeten, bevriezing, of erger nog, huidnecroses ontstaan. Om deze droge huid te behandelen, moet zij gehydrateerd en gevoed worden en dienen er herstellende verzorgingsproducten gebruikt worden voor de meest getroffen zones.

Aanbevolen Pure werkstoffen:
A30 Vitamine PP : de Pure werkstof tegen de zeer droge huid

A32 D-Panthenol : de Pure werkstof tegen kloofjes

A33 Ureum : de Pure werkstof voor de zeer droge, trekkerige huid

Aanbevolen Biomimetische verzorgingsproducten:
B25 Romige voedende crème

B26 Ultrarijke voedende balsem

B38 Ultra-hydraterende verzorging

B43 Lippenverzorging

B62 Herstellende verzorging handen

B63 Herstellende verzorging voeten