XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

De Etat Pur producten

 

> Wat is de Biomimetische skincare product?

Een vernieuwende manier om cosmeticaformules te ontwikkelen, door uitsluitend ingrediënten te gebruiken die perfect aansluiten op de huid (voor het merendeel met een aard of werking die gelijk is aan die van haar natuurlijke bestanddelen). Kort gezegd, de huid vormt het biologische model van ieder product.

Biomimetisme is afgeleid van Bios: het leven, dat wat leeft
en van mimetisme: niet onderscheiden kunnen worden, imiteren

> Wat is het verschil tussen Biologisch en Biomimetische?

Biologische producten komen uit de biologische landbouw en vloeien voort uit de wil zo veel mogelijk het gebruik van pesticiden en andere synthetische chemische producten te vermijden tijdens de teelt. Biologische vruchten en groenten bevatten dan ook geen chemische residuen. De Europese gemeenschap heeft strenge normen hiervoor vastgesteld.

Biologische cosmeticaproducten zien het daglicht rond 2000 en zorgen voor een beweging tegen het gebruik van ingrediënten met een petrochemische oorsprong en omstreden conserveermiddelen (sinds 2009 zijn parabenen in de ingrediënten van biologische producten verboden) en vóór het gebruik van natuurlijke bestanddelen. Van de van oorsprong natuurlijke ingrediënten (niet voorgeschreven percentage) moet 95% afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

Er bestaan wereldwijd talrijke certificeringsinstanties en dus ook meerdere biolabels die niet allemaal dezelfde eisen stellen. Het is soms moeilijk hier wijs uit te worden. Bovendien betekent biologisch niet altijd een perfecte tolerantie of een goede doeltreffendheid van het product. Zo kan het gebruik van essentiële oliën bijvoorbeeld allergieën veroorzaken. Biologisch staat ook niet voor duurzame ontwikkeling of fair trade.

Biologisch heeft dus zijn grenzen. ETAT PUR wilde verder gaan en heeft nieuwe eisen gesteld aan de ontwikkeling van zijn producten en met name de keuze van de ingrediënten, inclusief van het gebruikte water. Het is een nieuwe manier om cosmeticaproducten te ontwikkelen.

De richtlijnen voor de formules van ETAT PUR zijn uiterst streng en innoverend. Deze steunen op de basisprincipes van biologische producten, maar gaan nog veel verder. Zij zorgen voor een enorme stap vooruit in de cosmetica.

De samenstelling van de formules van de Biomimetische skincare productproducten steunt op het PATENT WO 98/31337 dat de normen voor bio-ecologie vaststelt. Bij het samenstellen van de producten wordt zeer veel aandacht aan de huid besteed. Talrijke stoffen zijn verboden: van oorsprong petrochemische ingrediënten zoals minerale oliën of siliconen, van oorsprong dierlijke ingrediënten zoals lanoline, synthetische kleurstoffen, conserveermiddelen zonder ecolabel (parabeen, formaldehyde, imidazolidinyl urea…), chemisch filter, EDTA, BHA en BHT, ftalaten, PEG en PPG, enz.

De formules bevatten gegarandeerd geen allergenen.

Geen enkel ingrediënt is overbodig. Ieder ingrediënt speelt een belangrijke rol in de formule. Zelfs het water in de formule is biomimetisch en derhalve perfect geschikt voor de huid.

> In hoeverre gaat Biomimetische skincare product verder dan natuurlijke cosmetica?

Omdat de biomimetische verzorgingsproducten uitsluitend nuttige ingrediënten bevatten, die veelal door de huid herkend worden, respecteren deze het ecosysteem van de huid volledig; zij werken perfect samen met de natuurlijke bestanddelen van de huid. Er bestaat zo geen enkel risico de huid kwetsbaar te maken, ook niet de gevoelige. Trouwens, het feit dat een ingrediënt plantaardig of biologisch is, wil nog niet zeggen dat dit goed is voor de huid. En als een product deze ingrediënten bevat, betekent dit nog niet dat het natuurlijk is of op natuurlijke wijze werkt. Deze trend om alles wat natuurlijk is meteen ook als weldadig en respectvol te bestempelen biedt slechts halve oplossingen voor wat de gebruiker werkelijk verwacht en waar de huid behoefte aan heeft.

> Hoe kunnen de producten van Etat Pur zeer gezond en efficiënt en toch zo goedkoop zijn?

ETAT PUR heeft gekozen voor een verkoopwijze voor zijn producten die in de cosmetica niet gangbaar is. Het betreft een directe verkoopwijze: van het laboratorium aan u, zonder enige tussenfase. De marges van tussenpersonen worden niet bij elkaar opgeteld, zodat wij u een zo redelijk mogelijke prijs kunnen aanbieden.

Er worden geen overdreven kosten gemaakt (geen overmatige reclame, geen oververpakking), zodat iedere formule geoptimaliseerd kan worden, met een hoge tolerantie, een hoge veiligheid en een hoge doeltreffendheid.

De formule vormt de kern van ieder product en maakt het overgrote deel van de prijs uit.

> Wat zijn pure Actieve stoffen?

ETAT PUR heeft de meest doeltreffende moleculen en plantenextracten geselecteerd ter behandeling van de meest voorkomende huidproblemen. De pure Actieve stoffen zijn dan ook cosmetische werkstoffen in hun meest pure vorm: stabiel, efficiënt en derhalve biobeschikbaar voor de huid.

Om te kunnen werken waar de huid dat nodig heeft, worden de pure Actieve stoffen gecombineerd met een gepatenteerd verspreidingssysteem (In-Skin® technologie). Zij worden gecombineerd met biomimetisch water en moleculen die hen helpen in de huid te dringen en diep te werken.

ETAT PUR heeft samenwerkingsverbanden afgesloten met talrijke producenten om u de beste kwaliteit en een totale traceerbaarheid te garanderen, van het veld tot het product dat u koopt.

> Wat is het belang van pure Actieve stoffen?

Terug naar de essentie. Voor ieder probleem bestaat een oplossing. De pure Actieve stoffen vormen alternatieven voor complexe formules en uiteenlopende resultaten en helpen een probleem gericht aan te pakken en hier op efficiënte wijze iets aan te doen, omdat iedere werkstof geconcentreerd is tot zijn optimale dosis en gecombineerd wordt met een uniek verspreidingssysteem dat actief is op de plek waar de huid dit nodig heeft (een gepatenteerde technologie: IN-SKIN®).

> Zijn de pure Actieve stoffen efficiënter dan de werkstoffen van de gebruikelijke crèmes?

ETAT PUR heeft iedere werkstof geïsoleerd en in een milieu geplaatst waar zijn werking optimaal tot uitdrukking kan komen.

Het doel is dat deze perfect door de huid wordt opgenomen, met een maximale doeltreffendheid.

Afhankelijk van de aard (water- of olieachtig of amfifiel) wordt deze gecombineerd met een specifiek verspreidingssysteem (gepatenteerde technologie: IN-SKIN®). Dit systeem werd zodanig ontwikkeld dat er een perfecte interactie is tussen de Pure werkstof en de huid. De Pure werkstof wordt dus niet gemengd met de andere bestanddelen van een gewone crème, die zijn doeltreffendheid zouden kunnen aantasten.

> Kan men meerdere pure Actieve stoffen gebruiken?

Indien de huid dit nodig heeft: ja, uiteraard. Als de gezichtshuid gevoelig is en er lachrimpels rond de ogen zijn, wordt het gebruik van twee werkstoffen aanbevolen die ieder één probleem aanpakken.

Daarentegen zijn pure Actieve stoffen zeer efficiënt en is het af te raden meer dan twee over elkaar te gebruiken. Het is beter ze af te wisselen, 's morgens en 's avonds.

Indien men een zeer gevoelige huid heeft, is het een goed idee om van tevoren met een klein beetje product een test uit te voeren.

> Kan men werkelijk de pure Actieve stoffen oneindig combineren met de Biomimetische verzorgingsproducten?

Met de 39 pure Actieve stoffen, die met de 40 Biomimetische verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam te combineren zijn, is het aantal combinaties enorm.

Met 3 Werkstoffen en 2 Biomimetische verzorgingsproducten zijn er meer dan 7 miljoen combinaties mogelijk!

Voldoende mogelijkheden dus om zich aan ieder huidtype en iedere persoonlijkheid aan te passen.

> Moeten de Werkstoffen gemengd worden met de Biomimetische verzorgingsproducten?

Nee, er hoeft niets gemengd te worden. Afhankelijk van de aard van de huid en haar specifieke behoeften kunnen de pure Actieve stoffen en Biomimetische verzorgingsproducten alleen of gecombineerd gebruikt worden. De Pure werkstof wordt rechtstreeks op de huid, vóór het Biomimetische verzorgingsproduct, aangebracht.

> Als de Werkstoffen inderdaad puur zijn, kunnen zij dan niet de huid, en vooral de gevoelige huid, aantasten?

Alle Werkstoffen worden in hun optimale concentratie in de formules gebruikt: dit is de juiste dosis die door wetenschappelijke onderzoeken wordt aanbevolen en die de beste doeltreffendheid garandeert en volkomen onschadelijk is, ook voor de gevoelige huid. Van alle pure Actieve stoffen werd getest of zij onschadelijk zijn voor ogen en huid. De formules van de pure Actieve stoffen zijn zeer actief. Het is belangrijk de aanbevolen doses te respecteren. Door hun specifieke werking zijn sommige pure Actieve stoffen niet geschikt voor de zeer gevoelige huid. Dat is bijvoorbeeld het geval voor AHA - citroenzuur, dat op de gevoelige huid slechts elke 3 dagen aangebracht mag worden.

> Waar kan men informatie vinden over de samenstelling van de producten?

De lijst met de ingrediënten (INCI-lijst) die voor de samenstelling van ieder product gebruikt worden, staat uitgebreid vermeld op iedere productkaart, in de tab "Samenstelling".

> Wat is de INCI-lijst?

INCI staat voor International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Dit is een soort groot cosmeticawoordenboek met daarin de terminologie die door de hele Europese Unie gebruikt wordt om de in de formule van een cosmeticaproduct gebruikte ingrediënten weer te geven. Deze INCI-samenstelling staat op de verpakking. Zij is verplicht. De ingrediënten worden aan de hand van hun hoeveelheid in de formule geklasseerd: van het ingrediënt met het hoogste percentage in de formule tot het minst geconcentreerde.

Naar boven ^