XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

 

Het effect van verontreiniging op de huid

 

Luchtverontreiniging heeft een directe invloed op de gezondheid en meer in het bijzonder op de longen. Deze is eveneens zeer schadelijk voor de huid en zou verantwoordelijk zijn voor huidveroudering, uitdroging van de huid, de ontwikkeling van acne, de beschadiging van het celmateriaal...,

De soorten verontreiniging

Er zijn verschillende verontreinigende stoffen verantwoordelijk voor de aantasting van de huid:

  • De ozon en stikstofoxiden leiden tot ontstekingen: de huid is geïrriteerd en reageert sterk.
  • Koolmonoxide is verantwoordelijk voor weefselhypoxie (gebrek aan zuurstof in de weefsels): de stofwisseling van de huid wordt vertraagd (fletse teint, vroegtijdige huidveroudering, droge huid...).
  • Zwaveldioxide leidt tot beschadiging van het hydrolipidenlaagje: de huid is geïrriteerd en gevoelig.
  • Zwevende deeltjes kunnen tot irritaties en allergieën leiden.

 

Gevolgen van verontreiniging voor de huid

De gevolgen voor de huid zijn dan ook talrijk: zij droogt uit, wordt vuil, wordt geïrriteerd en de teint wordt flets. Maar iedere huid is uniek en reageert niet op dezelfde wijze op verontreinigende stoffen, op de opname door de huid aan de hand van zijn absorptievermogen en de uitwendige omstandigheden (temperatuur, vochtigheidsgraad).

Luchtverontreiniging genereert vaak vrije radicalen die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de huidveroudering. Wetenschappelijke studies hebben tevens de negatieve invloeden van de verontreiniging op het vochtgehalte en op overmatig vervellen aangetoond. De huid wordt minder soepel en ziet er minder stralend uit.

Aanbevolen Biomimetische verzorgingsproducten:
B37 De biomimetische verzorging voor een stralende teint

B38 De biomimetische ultra-hydratrende verzorging

B39 De biomimetische verdichtende regenererende verzorging (indien de huid al last van rimpels heeft).