XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Centella asiatica - A11

Huidverslapping
 
 • Indicaties

  • De kracht van een herstellende plant om het ovaal van het gezicht, de hals, de buste en het decolleté weer vorm te geven.

   Deze kwetsbare zones zijn vaak doelwit van vroegtijdige huidveroudering en vereisen zodoende een specifieke actieve stof. Het extract van Centella asiatica, dat zowel stimulerend als herstellend is, heeft een doeltreffende werking op verslapping van de huid en verlies aan stevigheid.

 • meer informatie

   • Een meer gladde, stevige en veerkrachtige huid.
   • Rimpels en fijne lijntjes van de hals en het decolleté zijn verminderd.
   • Een mooi gevormde en stevigere buste.
Aanwijzingen voor gebruik
 • De flacon voor gebruik schudden.
 • Voordat u een andere crème aanbrengt, rechtstreeks aanbrengen op de schone en droge huid van de desbetreffende zones: de gezichtscontouren, de hals, buste en het decolleté.
 • 3 keer drukken op de flacon is voldoende voor de nek en gezichtscontouren.
 • 4 tot 6 keer drukken op de flacon voor de buste en het decolleté.
 • De vloeibare textuur van deze Pure Actieve Stof trekt snel in de huid. Vervolgens een Pure Verzorging aanbrengen die geschikt voor uw huidtype.


Wanneer?

 • 's Morgens en 's avonds.
 • Wij raden u aan dit product gedurende 8 weken te gebruiken. Eerste zichtbare resultaten na 14 dagen.


Voor wie?

 • Zeer geschikt voor de leeftijd van 45 tot 50 jaar, als de tekenen van huidverslapping beginnen te verschijnen.

GOED OM TE WETEN:

 • Centella asiatica heeft, dankzij de regenererende eigenschappen, een herstellende werking op littekens en recente striae.
 • U kunt tegelijkertijd verschillende Pure Actieve Stoffen gebruiken maar wij raden u aan om ze niet met elkaar te mengen. U kunt ze beter één voor één, rechtstreeks op de huid aanbrengen. Wij adviseren om niet meer 3 actieve stoffen gelijktijdig te gebruiken; de doeltreffendheid van actieve stoffen neemt af naarmate de huid is verzadigd.
 • Binnen 3 maanden na opening gebruiken voor een maximale doeltreffendheid.
 • Niet aanbrengen op de oogcontour.
Effectiviteit bewezen

De doeltreffendheid van de Pure Actief Stof Centella asiatica na 14 dagen gebruik*: 

 • De huid is steviger, veerkrachtiger en voller: 85%
 • Rimpels en fijne lijntjes van het gezicht en de hals zijn verminderd: 85%
 • Onmiddellijk verstevigend effect: 80%
 • Zichtbaar jongere uitstraling van het gezicht en de hals: 75%
 • Een mooi gevormde en stevigere buste: 70%

*Gebruikerstest uitgevoerd op 20 vrouwelijke vrijwilligers met een leeftijd van 45 tot 65 jaar, bij een normaal gebruik van het product, 2 keer per dag gedurende 2 weken. Tevredenheidspercentages van de zelfbeoordelingsvragenlijst.

De werking van het Centella asiatica extract: 

 1. Verstevigende werking op de huidmatrix
  De bladeren van de Centella asiatica bevatten zeer specifieke werkzame stoffen: madecassosiden en asiaticosiden. Wetenschappelijke studies hebben het vermogen van deze werkzame stoffen om de belangrijkste onderdelen van de huidmatrix, waaronder collageen, op doeltreffende wijze te stimuleren, aangetoond. Collageen is van groot belang voor de dichtheid en de structuur van de dermis. Fijne lijntjes en rimpels worden geleidelijk aan verminderd, de huid is gladder.
 2. Herstellende werking
  Asiaticosiden en madecassosiden activeren de celproliferatie om genezing en herstel van de huid te bevorderen. 
 3. Bescherming van de huid
  Centella Asiatica dat van nature rijk is aan werkzame stoffen die vrije radicalen bestrijden, beschermt de cellen en het huidweefsel tegen negatieve invloeden van buitenaf (UV, vervuiling...). Het remt bovendien de metalloproteïnase-1, een enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van collageen in de huid.
Samenstelling

Ingrediënten : AQUA/WATER/EAU*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, SILICA, DISODIUM PHOSPHATE, GLYCERIN, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SODIUM HYDROXIDE, XANTHAN GUM, DEHYDROXANTHAN GUM, CELLULOSE GUM, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT** , LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.

**CENTELLA ASIATICA: Extract van Centella asiatica bladeren. Het gehalte aan asiaticosiden en madecassosiden, de werkzame stoffen, is gewaarborgd.

Bestanddeel in de samenstelling: 4%
Concentratie van de Pure Actieve Stof Centella asiatica: 75 mg/100 ml.

Deze Pure Actieve Stof wordt gecombineerd met het gepatenteerd verspreidingssysteem van Etat Pur, IN-SKIN®. Deze ultra-precisietechnologie zorgt ervoor dat de actieve stof exact werkt daar waar de huid het nodig heeft.

Wetenschappelijke geschiedenis

HET VERHAAL

Centella asiatica is een kleine kruidachtige plant die in het wild groeit in India, China, Indonesië, Zuid-Afrika en in Madagaskar. Centella asiatica maakt deel uit van Indiase farmacopee, en wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde om zijn vele eigenschappen.

Het wordt ook "tijgergras" genoemd want het verhaal doet de ronde dat de Bengaalse tijgers zich in de bladeren van de Centella asiatica rollen om de genezing van wonden te versnellen en hun pijn te verlichten.

Het genezend vermogen werd in het midden van de negentiende eeuw, een aandachtspunt voor onderzoekers. In Madagaskar werd het door sommige artsen gebruikt bij de behandeling van lepra. In diezelfde periode doet de Indiase farmacopee verwijzing naar Centella asiatica om de herstellende werking.Wist u dat? Centella asiatica blijkt de herstellende plant bij uitstek te zijn. Dankzij de uitzonderlijk helende en beschermende eigenschappen is het een fundamenteel actief bestanddeel geworden voor de farmacie en dermatologie.

 

OORSPRONG: plantaardig

 • De Centella asiatica die door ETAT PUR is geselecteerd, wordt geoogst in het oosten van het eiland Madagaskar, in de bergen (Ecocert gecertificeerd). Het is een kleine wilde plant die handmatig wordt geoogst volgens een verantwoorde en milieubewuste methode: alleen de bladeren die groter zijn dan 3 cm, worden geoogst.
 • Het gewenst actief bestanddeel wordt vervolgens geleidelijk geëxtraheerd, geconcentreerd en gezuiverd. Het gehalte aan actieve stoffen (madecassosiden, asiaticosiden) wordt gewaarborgd.
 • Al onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk, in Aix-en-Provence, in het onderzoekscentrum en de fabriek van Bioderma, Institut Esthederm en ETAT PUR producten (Groupe Naos / Laboratoires DIPTA).
 • Onze producten en de bestanddelen daarvan worden uiteraard niet op dieren getest, volgens de geldende EG-richtlijnen met betrekking tot cosmetica.
Oorsprong / Video

Deze pure actieve stof is een bladextract van Centella asiatica.

De Centella asiatica die door ETAT PUR wordt gebruikt, wordt op de hoogvlakte in het oostelijke deel van het eiland Madagascar geoogst (Ecocert oogstzone). Dit wilde plantje wordt met de hand geplukt, waarbij verantwoordelijk met het milieu wordt omgesprongen. Alleen de blaadjes van planten die hoger zijn dan 3 cm, worden geplukt, zodat de natuurlijke populatie gehandhaafd wordt.

Vervolgens worden de gewenste actieve bestanddelen gezuiverd en geconcentreerd. Het gehalte aan actieve moleculen (madecassoside, asiaticoside) wordt gegarandeerd.

 

DIPTA, het onderzoekscentrum en laboratorium voor de merken ETAT PUR, BIODERMA en INSTITUT ESTHEDERM in Aix-en-Provence voert de kwaliteitscontrole op dit bestanddeel uit.

Alle informatie over de oorsprong en kwaliteit van deze actieve stof worden gearchiveerd door ETAT PUR en beschikbaar gesteld aan alle controlerende instanties die de vertrouwelijkheid van de gegevens kunnen garanderen.

Advies van de dermatoloog

De bladeren van deze kleine plant bevatten vele stoffen die sinds een aantal jaren de aandacht trekt van wetenschappers. De meest overtuigende zijn ongetwijfeld asiaticoside en madecassoside. Ze hebben beiden wetenschappelijk bewezen dat ze in staat zijn om de synthese van de componenten van de extracellulaire matrix van de dermis, met name van collageen, te stimuleren. Centella asiatica wordt gebruikt in de dermatologie om littekens en striae te behandelen. De stevigheid van de huid is aanzienlijk toegenomen omdat de kwaliteit van de dermis is verbeterd.

Printen