XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Cellulite bestrijdenAdipocyt: belangrijkste veroorzaker van cellulite

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, wordt gekenmerkt door een toename en een structuurwijziging van het vetweefsel (lipidenvoorraad) in de onderhuid (de onderste huidlaag).

Cellulite en adipocyten

Het vetweefsel bestaat uit cellen die adipocyten genoemd worden. Deze bijzondere cellen, die ware energievoorraden vormen, hebben het vermogen de vetten die door voeding worden aangevoerd, op te slaan in de vorm van triglyceriden. Hoe meer lipiden de adipocyten bevatten, hoe groter zij worden en daarbij persen zij de bloed- en lymfevaten samen. Het draineren van het vocht en de toxines wordt moeilijk en er kunnen kleine vethoopjes ontstaan. Het uiterlijk van het huidoppervlak verandert en wordt onregelmatig, vandaar de benaming "sinaasappelhuid".

3 hoofdtypen cellulite:

  • Vetcellulite dat het gevolg is van een gebrek aan lichaamsbeweging, in combinatie met een overmatige vetaanvoer via de voeding. Deze staat vaak in correlatie met overgewicht en is niet pijnlijk bij het aanraken.
  • Vochtcellulite is het gevolg van problemen in de bloedsomloop (vochtophoping, doorbloedingsproblemen).
  • Vezelcellulite zit diep en doet over het algemeen pijn bij het aanraken. Deze wordt veroorzaakt door het verharden van de collageenvezels.

 

Personen die last hebben van cellulite:

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk waar het cellulite betreft. Studies hebben aangetoond dat bijna negen van de tien vrouwen minstens één keer in hun leven last van dit probleem hebben. Bij de mannen is dit slechts één op de vijftig. Dit is niet verwonderlijk, want vrouwen hebben de neiging energie op te slaan in de vorm van vet met het oog op een eventuele zwangerschap (gemiddeld 22% vetmassa bij de vrouwen, tegen 12% bij de mannen). Bij de vrouwen zijn de lichaamsdelen die het meest door cellulite getroffen worden, de heupen, dijen, billen en buik. Bij de mannen vindt men cellulite over het algemeen op de buik en de armen.

De oorzaken van cellulite bestrijden

Er zijn talrijke oorzaken voor het ontstaan van cellulite:

  • Genetische oorzaak: sommige personen hebben hier van nature meer aanleg voor dan andere.
  • Als gevolg van voeding: Inname van veel vetten en/of zout...
  • De bloedsomloop: slechte doorbloeding, spataders, oedemen die vochtophoping, en daarmee het ontstaan van cellulite bevorderen.
  • Slechte levenshygiëne: te weinig lichaamsbeweging, roken, stress
  • Hormonale oorzaak: slikken van de pil, menopauze...
  • Medicijnen: de inname van medicijnen met corticosteroïden en/of van antihistaminen kan eveneens van invloed zijn op het uiterlijk van de sinaasappelhuid.


Het beste middel tegen cellulite is massage (waarvan de meest bekende de aanraak-roltechniek is). In combinatie met een efficiënte werkstof, zoals cafeïne, bevordert de massage de eliminatie van de vetten en wordt tegelijkertijd de bloedsomloop gestimuleerd. 

Aanbevolen Pure werkstof
A90 Cafeïne : de Pure werkstof tegen cellulite