XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Verzorging van de Aziatische huid

Aziatische vrouwen, die vaak last hebben van pigmentstoornissen, besteden veel aandacht aan het oplichten van hun teint. Maar zij hebben eveneens een gevoelige huid die om aangepaste verzorgingsproducten vraagt.

Aziatische huid: op zoek naar de perfecte teint

De Aziatische huid is over het algemeen dikker dan de Kaukasische. De Aziatische huid is minder gevoelig voor door UV veroorzaakte huidkanker en is goed in staat om na blootstelling aan de zon de DNA van de huidcellen te herstellen. De huidbarrière van de Aziatische huid is echter minder efficiënt. Het vochtgehalte is lager, omdat het stratum corneum minder NMF (Natural Moisturizing Factor) bevat. Acne komt veel voor en kan vlekken veroorzaken.

Laat optredende rimpels bij de Aziatische huid

De tekenen van huidveroudering ontstaan op een andere wijze en verschijnen gemiddeld 10 jaar later. Rimpels komen meer voor bij de kraaienpootjes, op het voorhoofd, rond de oogcontour en rond de mond. Tot een jaar of 40 zijn zij nauwelijks zichtbaar, maar vervolgens volgt het proces een lineaire curve. De opperhuid wordt minder dik, vooral in de blootgestelde zones waar de cellen minder snel vernieuwd worden. Men observeert eveneens elasticiteitsverlies. In de loop der jaren ontstaan er meer rimpels aan de oppervlakte en diep in de huid, maar vanaf 60 jaar veranderen hun aantal en lengte bijna niet meer.

De specifieke pigmentproblemen van de Aziatische huid

Huidveroudering in het gezicht van Aziaten is allereerst merkbaar door het ontstaan van pigmentvlekken. De eerste onregelmatigheden zijn zichtbaar vanaf 30 jaar op de wangen en op het voorhoofd, zones die aan zonlicht worden blootgesteld en waarin melanine wordt afgezet. Deze overmatige pigmentering neemt nog meer toe vanaf een jaar of 50. Bij het ouder worden, wordt de huid geler. Dit is niet alleen de schuld van de zon. De hormonen spelen eveneens een rol bij de controle van de pigmentering door de melanogenese (het proces van de melaninevorming) te ontregelen, maar er is ook sprake van een genetische oorsprong.

Een Aziatische huid: een vaak overgevoelige huid

Aziatische vrouwen hebben vaak een huid die zeer gevoelig of zelfs intolerant is ten opzichte van door de omgeving veroorzaakte stress, het effet van verontreiniging op de huid. Deze wordt snel rood en warm. Met verschillen, aan de hand van de regio in Azië, het klimaat, de voedingsgewoontes en de levenswijze.

Aanbevolen biomimetische verzorgingsproducten:
B03 Fysiologische reinigingsmelk

B04 Zijdezachte reinigingsolie

B05 Fysiologische lotion

B07 Ongiftend reinigingsschuim

B20 Olievrije verkwikkende vloeistof

B21 Lichte hydraterende emulsie